≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte snimak: Ovako su danas hrvatski policajci proterali ministra Đorđa Milićevića iz Jasenovca

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac

  • 8

Ministru u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću danas je bilo zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac. On je nakon pomenutog skandala, u razgovou za Telegraf.rs, objansio da su očigledno u pitanju dvostruki aršini, te ponovno provlačenje teze da su Srbi genocidan narod.

Ministar Milićević boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv.

Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH.

- Tri policijska automobila su nas dočekala ispred Jasenovca. Nama nije bila namera ni da vodimo novinarske ekipe, niti da dajemo izjave. Moja namer kao ministra je bila da se poklonim našim žrtvama i da položim cveće i ništa više i da nakon toga napustimo stratište i krenemo ka Srbiji. Rekli su nam da moramo da se vrtimo na granični prelaz Bajakovo. Pitao sam ih za razlog, rekli su da je to naređenje sa vrha - rekao je ministar za Telegraf.

Upitao ih je da bar travom prošeta, da pogleda spomen obeležje, ali ni to mu nisu dozvolili i rekli da mora odmah da se vrati, da je to naredba.

- Ja sam rekao pa čekajte vi nas gledate kao zločince. Ja nisam zločinac. Ja sam samo Srbin koji je došao da se pokloni srpskim žrtvama.

Kako je ministar rekao, nikakvo objašnjenje nije dobio. Kako kaže, uvek poštuje procedure i nije želeo ništa da politizuje, niti je govorio o unutrašnjim političkim prilikama niti o regionalnim odnosima i dodao, da je samo želeo da položi cveće i pokloni se žrtvama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    14. april 2024 | 21:58

    E to je EU... Činjenica je da "fašizam nije pobeđen"!!! I oni odlučuju ko je ko , strašno !!!

  • Čolić

    14. april 2024 | 21:25

    I za to je potreban protokol za službena lica kao što je ministar ,sve ostalo je provokacija...

  • Dule

    15. april 2024 | 00:46

    Dokle ce se ovi klovnovi od politicara iz SPS,glupirati i krsiti protokol.Oni misle ako je ovde u Srbiji i Beogradu dozvoljeno sve i svasta da mogu da rade bilo gde kako im se cefne.Do juce su ove iste komunjare pravili sprdnju od Jasenovca,a sad su odjednom Srbi i patriote.Zbog njihovog patriotizma svi Srbi su prokleti kao narod.Dok Srbijom nebude vladao Srpski domacin a ne ove pridoslice,Srbija ce nestajati.Srbi imaju problem sa Srbima koji su dosli u Srbiju iz bivsih republika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA