Linta: Srbija mora da se bori za istinu o događajima u Sarajevu, ratu i stradanju Srba

Litna je podsetio da su muslimanske paravojne formacije napale Dom JNA u Starom Gradu 2. maja i započele konačni obračun sa JNA u Sarajevu iako je 26. aprila u Skoplju postignut sporazum o mirnom povlačenju JNA sa teritorije BiH

Komentari

  • salko

    5. maj 2024 | 22:42

    Daj da prvo rijesimo dilemu (posto se ta dva termina) koriste ravnopravno kada je u pitanju srpska strana.Ko je ratovao u to vrijeme protiv tkz armije BIH(ovo tkz je u stalnoj upotrebi),jel vojska RS,ili JNA??Jedno valjda iskljucuje drugo?!Pa cemo kasnije o tome koliko je i u cije ime zlocina napravljeno?

  • bole

    4. maj 2024 | 13:35

    Više od pola Evrope zna se za koga su ratovali u 2sv. ratu prema tome od toga nema ništa, jedino ako Rusi uspeju da zavedu pravdu.

  • Аћим

    4. maj 2024 | 13:16

    Страдање Срба у Сарајеву од 1992 до 1995 године претставља систематски и свеобухватни напад на православни народ. На крају се све окончало прогоном 150000 Срба и пресељење посмртних остатака погинулих бораца, што никада није забиљежено у свети да су мртви "морали селити". Сребреница је у поређењу са Сарајевом, по прогону цивила, не упоредива.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    3. maj 2024 | 17:51

    Да скратимо причу. Где год су УН и НАТО гарантовали безбедност Србима, они су побијени, одведени у логоре или етнички очишћени. И у складу са тим је радило и ради правосуђе у Загребу, Сарајеву и Приштини. У складу са тим је радио и бивши Трибунал за бившу Југославију. Они сами себе неће натерати да процесуирају злочине које су омогућили да буду почињени над српским становништвом. Стотине хиљада Срба су побијени, нестали или протерани у ратовима деведесетих, закључно са 1999 годином. Једина разлика у односу на Хитлерово решење је што нису покрштавани као у НДХ. Све друго је исто. Али је остала опсесивна жеља да се ниподаптава српски национални идентитет, верска припадност СПЦ и сви симболи, укључујући ћирилично писмо, који се проглашавају за етнонационализам. Иако је српски ентитет секуларна, баш као што је држава Србија секуларна држава са грађанским законима. Нама заправо они који живе у шеријату и црнокошуљаши пребацују да смо анахрони. Нама који смо у 21 веку. Живимо слободно, поштујемо традицију и сами доносимо одлуке. Чије институције већ скоро два века граде независно и слободно друштво. Они нама пребацују геноцид који се није ни десио . Пре ће стићи у Србију летећи аутомобили, него што ће они да правоснажно осуде злочине над Србима. Ово није виц. Ово је реалност. И ово је њихов образ.

    • 3. maj 2024 | 18:43

      Apokalipsa

      @Слађана Точиловац Шаљић

      Slađo što ponavljaš kao papagaj,čemu ti to služi jer normalnima nije jasno.

  • Zaboravismo

    3. maj 2024 | 17:33

    Sela oko srebrenice na pravoslavni bozic, Ozren, tuzlu gde su mladi momcI spaljeni u kamionma I jos mnogo toga ima gde su srbi stradali I najgore je sto I dalje teraju srbe sa njihovih ogljista da ga napuste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA