NIJE DUGO ČEKAO: Nenad Prokić istupio iz LDP

Dosadašnji funkcioner Liberalno-demokratske partije podneo je danas ostavku na mesto u Glavnom odboru i na članstvo u stranci zbog vređanja na nacionalnoj osnovi člana Glavnog odbora LDP Hakije Eminovića iz Medveđe

  • 0

Dosadašnji funkcioner Liberalno-demokratske partije (LDP) Nenad Prokić podneo je danas ostavku na mesto u Glavnom odboru i na članstvo u toj stranci.

Prokić je naveo da ostavku podnosi zbog vređanja na nacionalnoj osnovi člana Glavnog odbora LDP Hakije Eminovića iz Medveđe, na poslednjoj sednici Predsedništva stranke 2. novembra.

Prokić navodi da su zbog vređanja Eminovića dva člana Predsedništva iz protesta napustila sednicu, dok za "preostale članove, njih 28, to nije predstavljalo bilo kakvu smetnju, pa su ostali na sednici". On je dodao da je u članstvo Glavnog odbora ionako kooptiran bez svog pristanka.

Prokić je 30. oktobra objavio pismo pod naslovom "Umesto govora na Glavnom odboru LDP", u kojem je oštro kritikovao Čedomira Jovanovića zbog liderske samovolje, i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju.

Poslanik LDP Bojan Đurić odgovorio je da su političke kritike u Prokićevom pismu "apsurdne i neutemeljene", kao i da će mu na lične uvrede odgovoriti lično.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA