SKANDAL: Ako Srbija sruši njihov spomenik u Preševu, Albanci prete da će rušiti naše!

Dačić: Ja sam svoje rekao - rušimo spomenik do 16. januara! Musliju: Da je srpski premijer pametan, ne bi dirao taj spomenik! Mustafa: Da vidimo hoće li ga Beograd srušiti, pa da pričamo

  • 25

ODMAZDA! Ako Vlada Srbije ostvari svoj naum i u narednih nekoliko dana sruši spomenik borcima Oslobodilačke Vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), Albanci će minirati neke od srpskih spomenika na jugu zemlje, saznaje Telegraf.rs!

Da je problem ogroman i daleko od rešenja, svedoči i podatak da ambasadori najvažnijih zapadnih zemalja u Beogradu poslednjih dana biju pravi mali diplomatski rat da do zaoštravanja situacije ne dođe.

Premijer Ivica Dačić u izjavi za naš portal kaže da će sporni spomenik u Preševu biti srušen do 16. januara, kao što je i najavljeno.

- Ja sam svoje rekao! Neću ići na razgovore u Brisel dok se ne sruši spomenik. On će sigurno biti srušen do 16. januara, milom ili silom! - poručuje Dačić, koji nije želeo da ulazi u pretnje Albanaca da bi mogli da uzvrate rušenjem srpskih spomenika.

Premijer je u intervjuu za naš portal kazao da ne preti iz prazne puške i dodao da ni Al Kaida ne može da podigne spomenik u Njujorku, pa to ne sme ni OVPMB u Srbiji.

Jonuz Musliju, jedan od komandanata OVPMB i doskorašnji predsednik Skupštine opštine Bujanovac, kaže za Telegraf da Srbija ne sme da dira Albance i da Dačić, "ako je pametan, ne treba da ruši spomenik!"

- Srbija ne sme da pokazuje zube Albancima, jer mi to sigurno nećemo da trpimo! Ovo je dokaz da u Srbiji i dalje vlada Slobodan Milošević. Prvo, to nije spomenik već obična ploča s imenima poginulih ljudi, a drugo, tako nešto nije evropski, jer Evropa ne ruši spomenike borcima - kaže Musliju i dodaje da će Albanci učiniti sve da spreče rušenje spomenika.

Prema njegovim rečima, oni ne provociraju Srbiju, a ne bi se ni ljutili ukoliko Srbi podignu spomen-obeležje svojim poginulim borcima.

- Ti ljudi su poginuli u ratu za Albance i mi smo morali da im se odužimo. Ne znam zašto to smeta Srbima? - pita se "albanski Šešelj", kako nezvanično zovu Muslijua.

Naš sagovornik smatra da Al Kaida i OVPMB ne mogu da se porede jer, kako kaže, SAD s borcima Osame Bin Ladena nikada nije sedela za istim stolom i pregovarala kao što je to Srbija činila s Albancima i članovima njihove vojske.

- Mi smo sedeli za istim stolom sa Srbima, pregovarali, dogovarali i oni su nas tada priznali. Zato mi nije jasno što to sada ne priznaju već im smetaju naši borci - čudi se on.

Musliju tvrdi da neće biti nikakve odmazde i rušenja srpskih spomenika jer, dodaje, Albanci to ni u ratu nisu činili zato što poštuju svakog borca i njegovu žrtvu.

Gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa kaže za Telegraf da spomenik poginulim pripadnicima OVPMB ne treba da iritira nikoga.

- Već dosta smo rekli na tu temu. Spomenik ne bi trebalo da iritira nikoga i njegovo rušenje bilo bi neprijatno, ali sačekaćemo da vidimo hoće li ga Beograd srušiti, pa ćemo onda da pričamo - neodređen je Mustafa.

(Darko Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nascimento

    4. januar 2013 | 18:06

    Koliko smo jadni... da nam neki Mustafa i Musljiju zadaju muke premijeru...

  • vlada

    4. januar 2013 | 18:12

    Alo bre to je srpska zemlja i nemaju prava da podizu nikakve spomenike niti obelezja.Odmah srusiti i poslati snajperiste da skidaju

  • nislija

    4. januar 2013 | 18:51

    Rusite i da krenemo da se obracunamo sa mutantima ,ljigavi junaci,hrabri samo kad stoji neko iza njih.jedan od najplasljivijih naroda su ti siptari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA