NEMAC OBJAŠNJAVA: Kosovo u UN je Dačićeva, ne moja ideja

Hajnc Vilhelm je objasnio da Nemačka želi da Srbija ne blokira učlanjenje i stolicu Kosova u UN, ali da to nije tema za danas, već proces koji će se razvijati u budućnosti

  • 5

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm rekao je danas da će članstvo Kosova u UN biti eventualno rezultat budućeg političkog dijaloga Beograda i Prištine, ali to "nije tema za danas".

- Nemačka želi da Srbija ne blokira to učlanjenje i stolicu Kosova u UN. To nije tema za danas, to je proces koji će se razvijati u budućnosti - rekao je nemački ambasador u Kragujevcu, gde je razgovarao sa predstavnicima gradske uprave.

Po njegovim rečima, tu temu je pokrenuo premijer Srbije Ivica Dačić, a ambasador je rekao da će na kraju procesa pregovora eventualno biti moguća stolica Kosova u UN.

Vilhelm je ponovio da Nemačka podržava Ahtisarijev plan kojim je predviđena autonomija za srpske opštine, ali da rezolucija i platforma Srbije o Kosovu prevazilaze odredbe tog plana.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA