STEFANOVIĆ: Izbori uskoro; ILIĆ: Ne ove godine

Šef poslaničke grupe DS razume potrebu da se "spusti lopta" ali da su izbori izvesni, dok iz URS-a poručuju da je Vlada stabilna i da je potrebno ispitati sve spekulacije o sastancima sa Šarićevim ljudima

  • 2

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ocenio je danas da premijer Srbije Ivica Dačić nema kredibilitet da ostane na toj funkciji, kao i da sve ukazuje da će biti prevremeih izbora ove godine.

- Neozbiljno je u politici baviti se vidovnjaštvom, ali mislim da sve ukazuje na to da ćemo imati prevremene izbore ove godine bez obzira na ovaj pokušaj smirivanja tla koji se danas dogodio, jer niko nije odgovorio na šustinsko pitanje - šta je premijer i ministar policije razgovarao sa Radulovićem i zašto se oni sastaju i kakva je priroda tog prijateljtsva - rekao je Stefanović.

On je naveo da razume potrebu da se “spusti lopta”, ali da je prilično izvesno da zemlja ide ka prevremenim izborima.

- Mislimo da ova vlada nije ispunila svoju ulogu pre svega u ekonomskoj i socijalnoj sferi i mislimo da teško može da jedan deo vlade vodi borbu protiv kriminala i korupcije, a drugi da govori - jeste sastajali smo se sa Radulovićem pa šta, a pitajte DS zašto oni sada to kažu - rekao je Stefanović, i dodao da se tom nervozom potvrđuje da će uskoro biti izbora.

Odgovarajući na navode da DS pokreće temu Dačića i njegovih navodnih kontakata sa Rodoljubom Radulovićem, Stefanović je rekao da su te inoformacije, kako mu se čini, došle iz tužilastva i policije i da nije DS ta koja se bavi “doturanjem” informacija.

- Nije stvar partijske politike, državni organi sprovode istrage, čuli ste objašnjenje Mikija Rakića, nema šta da dodam, sve drugo je političko nagađanje, politikanstvo i pokušaj izbegavanja odgovornosti - ocenio je Stefanović.

S druge strane, šef poslanika URS Vladimir Ilić poručio je da je Vlada stabilna i da veruje da vanrednih izbora neće biti u ovoj godini, ali da je potrebno ispitati sve spekulacije oko kontakata sa klanom Darka Šarića. Ilić je rekao da je neophodno utvrditi odgovrnost svih, pa i odgovornost premijera Ivice Dačića ukoliko postoji, budući da se radi o optužbama koje nisu naivne, ali da nikoga ne treba optuživati bez dokaza.

- Duboko verujem da jedan političar takvog kalibra kao što je Ivica Dačić to sebi ne bi nikada svesno dopustio i upravo zato mislim da treba sačekati i videti činjenice koje se vezuju i za njega lično i za kontakte bilo koga sa kriminalom, jer ako se Vlada opredelila da se obracučna sa kriminalom i korupcijom, onda ne treba nikog izuzimati, pa ni samog premijera - rekao je Ilić.

Ukoliko se dokaže, kako je rekao, da su te veze imale prirodu kako to pojedini mediji navode, onda se dovodi u pitanje opastanak vlade i njegov lični kredibilitet, a do tada zaista bez dokaza ne treba optužiti nikoga.

- U ovom trenutku, siguran sam da izbora neće biti, neće ih biti barem ove godine - ocenio je Ilić.

(Telegraf.rs / Tanjug, Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sunce

    5. februar 2013 | 00:12

    Gospodine Stefanovic, Vi ste jako simpaticna osoba, ali vi ste nazalost u pokresnoj partiji. DS jako lepo zvuci "Demokratska Srbija" ali vasa partija nema pojma o Demokratiji, pogledate samo Gospodina Djilasa on je ruglo za grad Beograd i za celu Srbiju, Vi tajno cuvate Dokumente u fijoci, pa da bi nekada nekome naskodili u vasu korist. Narod je svatio o cemu se radi i svi su umorni od vase politike. Gospodin Vucic bori se za pravdu, bori se protiv korupcije i organizovanog kriminalitetata i to sada smeta, smeta vam i Gospodin Dacic, posto se i on bori protiv korupcije i kriminaliteta i Vi gospodine Stefanovic smatrate trebaju novi izbori i Nova vlada. To momentalno nije pozeljno i to nije dobro za Srbiju...trebaju da se zavrse zapoceti poslovi da se omoguce sve vise radnih mesta da narod vise negladuje, da se deca skoluju, da mladi imaju posao i da penzioneri isto mogu da zive.....

  • Hercegov grad

    4. februar 2013 | 22:28

    Ako su im glavni aduti kao potrcko Tadica "mali Borko", onda im svako moze stati na crtu za izbore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA