DS: Dačić hitno da traži razgovore o situaciji na Kosmetu

Premijer trenutno vodi pregovore sa Prištinom sa ciljem da unapredi položaj Srba na KiM, a da pritom incidenti, hapšenja Srba, ubistva i fizički napadi nisu postali tema tih pregovora, navode demokrate u saopštenju

  • 3

Demokratska stranka, povodom pokušaja protesta Albanaca ispred manastira Visoki Dečani, očekuje od premijera Srbije Ivice Dačića da zatraži hitne razgovore sa kosovskom stranom i predstavnicima međunarodne zajednice o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Očekujemo od premijera Dačića da zatraži hitne razgovore sa kosovskom stranom i predstavnicima međunarodne zajednice o aktuelnoj situaciji. Prestanak napada na Srbe, srpsku imovinu i srpske svetinje elementaran je preduslov da bi dve strane mogle da razgovaraju o bilo čemu drugom - navodi se u saopštenju DS.

Kako smatraju u DS, pokušaj Albanaca da danas uđu u manastir Dečane, širenje straha među Srbima i srpskim sveštenstvom na Kosovu i Metohiji na tako ogoljen način, govori o tome kakav je položaj Srba i koliko su oni nezaštićeni i od međunarodne zajednice i od kosovskih institucija.

- Premijer Dačić trenutno vodi pregovore sa Prištinom sa ciljem da unapredi položaj Srba na Kosovu i Metohiji, a da pritom tokom tih pregovora incidenti na KiM, hapšenja Srba, ubistva i fizički napadi nisu postali tema tih pregovora - dodaje se u saopštenju DS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drakce

    9. februar 2013 | 00:08

    Hitno da se vrati vojna obaveza u srbiji da nam vojska nepropada bolje je bilo dok se islo u vojsku a ne sad dzabalebarosi neznaju za nista

  • русија

    9. februar 2013 | 06:29

    дачићу иди

  • BBMNE

    9. februar 2013 | 03:39

    To Ivice samo tako. Pokaži im zube, i onda....... ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA