MIĆIĆ: Politički statista Živković vređa LDP

- Nakon što si pre 10 godina Srbiju gurnuo u naručje Vojislavu Koštunici, odbijanjem da raspišeš izbore posle akcije "Sablja", danas si ponovo spoznao da postoji politika u zemlji - poručuje Nataša Mićić Zoranu Živkoviću

  • 2

Potpredsednica LDP Nataša Mićić kaže da Zoran Živković, "posle decenijske uloge statiste" u političkom životu svakodnevno vređa LDP, a zaboravlja šta je radio.

Mićićeva, podsetivši da je nekada radila sa Živkovićem, navodi da je primorana da reaguje i odgovori "na njegove svakodnevne napade i vređanje LDP".

- Nakon što si pre 10 godina Srbiju gurnuo u naručje Vojislavu Koštunici, odbijanjem da raspišeš izbore posle akcije 'Sablja', danas si ponovo spoznao da postoji politika u zemlji, i to posle decenijske uloge statiste u političkom životu" - navela je ona.

Mićićeva, koja je u tom periodu bila predsednica parlamenta, smatra da je "to, u najmanju ruku, neodgovorno i ponižavajuće za nekoga ko je bio premijer ove zemlje". 

- Tvoje su pravo i politički izbor bili da posle 2004. ostaneš u stranci koja je ćutala o svim problemima u zemlji, kohabitirala i pravila koalicije - navela je ona.

Mićićeva je naglasila i da "jedino što ne dozvoljavamo je da danas, posle toga, optužuješ i savetuješ LDP koja je u međuvremenu činila sve kako bi promenila kurs državne politike".

Ona je navela da je LDP pružila podršku sudskom veću koje je sudilo ubicama Zorana Đinđića, branio instituciju Specijalnog suda, tražio otkrivanje pune istine o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića...

- Nismo izabrali da lažemo građane o Kosovu ili da nemamo stav, nego smo uvek govorili istinu, zbog čega su desetine prostorija LDP zapaljene i napadnute -  istakla je potpredsednica LDP-a.

Ona je naglasila da LDP nije, "kao Živković, prespavala donošenje Ustava, nego smo vodili antiustavnu kampanju, kritikujući način donošenja i sadržaj Ustava koji je donet protivno volji građana".

- Zanimljiv je danas njegov izbor da se obračunava sa jedinom strankom koja od svog osnivanja nije bila na vlasti na republičkom nivou, ali i pored takvih površnih stavova, želim mu uspešan povratak u politiku - rekla je Mićićeva.

Ona je izrazila nadu da "posledice njegovog političkog delovanja neće biti ni približno katastrofalne kao 2003. kada je svojim pogrešnim odlukama uništio reforme u zemlji, a građane Srbije osudio na vlast Koštunice".

Živković, koji osniva Novu stranku, očekuje da će u drugoj polovini godine biti održani vanredni parlamentarni izbori. On je ranije rekao da ta politička organizacija neće praviti predizborne koalicije, ali je spremna na postizbornu saradnju sa DS i LDP ako se "otrezne".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA