DAČIĆ: Kosovo nije naše 10 godina!

- Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak ozvaničeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska - naveo je premijer Srbije

  • 36

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se deset godina lagalo da je Kosovo srpsko i da je to čak ozvaničeno i Ustavom.

- Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak ozvaničeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska - rekao je Dačić za NIN.

U autorskom tekstu povodom deset godina od ubistva Zorana Đinđića, Dačić je naveo da je Kosovo gotovo deset godina bilo tabu tema i da o tome, zvanično, niko nije smeo da kaže istinu.

Prema rečima Dačića, Srbima je dozvoljeno da samo napuste Kosovo.

- Toliko je ono naše i toliko, na njemu, važe naš Ustav i naši zakoni - ocenio je Dačić.

Premijer je ukazao da Srbiju čeka nedovršen posao definisanja sopstvenog prostora, uspostavljanja stvarnih državnih granica, kao i pokušaj da od Kosova, pre svega za Srbe koji tamo žive, spase što se spasti može, i obezbedi im normalan, bezbedan život i jasnu budućnost.

- Na taj način, i samo na taj način, i Srbija će imati budućnost - ocenio je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    7. mart 2013 | 14:21

    Slihtare i kukavice nesposobni politicari sve su sjebali.

  • Singe

    7. mart 2013 | 15:09

    Sve što je u srpskom narodu valjalo i bilo čestito, došlo je u boj na Kosovo, i tamo poginulo. Svi oni što su pretekli bili su dezerteri i izdajice na koje se i odnosi kletva Cara Lazara. I te izdajice su nastavile da produžavaju srpsku vrstu i potomci tih izdajica, dezertera, kukavica i poturica smo u neku ruku svi mi. A milijoni koji se nisu rodili, potomci su onih izginulih, "boljih Srba". Kao takvi - nikakvi, nosimo krst "Lazareve Kletve", te nam narod "slabo rađa", od ruke nam "ništa ne polazi", jer se "rđom" i ne može nešto valjano napraviti. Greh otaca stiže "na naplatu" deci, te nam Kosovo postade i ostade večito "bojno polje", koje sačeka sve nas, potomke prapredaka, izdajnika.

  • Rale

    7. mart 2013 | 14:48

    Srbiju danas vode kilavi Radovani i nejaki Urosi.Ljudi kojima su reci cast i moral totalna nepoznanica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA