O Deklaraciji za mesec dana

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da bi o Deklaraciji najpre trebalo da se izjasni skupštinski odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji još nije konstituisan

  • 4

Sednica pokrajinskog parlamenta na čijem dnevnom redu bi se mogao naći predlog Deklaracije o Vojvodini ni tehnički ne može biti sazvana pre polovine maja, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

O Deklaraciji, kako je kazao, najpre bi trebalo da se izjasni skupštinski odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji još nije konstituisan.

- Skupština Vojvodine bi na prvoj narednoj sednici trebalo, pored 11 članova iz redova poslanika, da izabere još četiri "nestranačke ličnosti iz reda istaknutih naučnih i stručnih radnika - kazao je Pastor nakon jučerašnjih konsultacija sa šefovima svih šest poslaničkih grupa (DS, SVM, LSV, SNS, SPS i SRS) o tome kada bi Deklaracija o Vojvodini mogla da se nađe na dnevnom redu Parlamenta.

Istovremeno, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević juče je, četvrti dan zaredom, pozvao predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića na televizijski duel, što bi "doprinelo tome da splasnu tenzije u Vojvodini".

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    19. april 2013 | 10:32

    @Republika tuzno je tvoje i pogresno misljenje. Svaka drzava ima svoj glavni grad, nirmalno je da sve ide preko glavnog grada. Ja naprimer zivim u Svajcarskoj a zivim u naj nezgodniji Kanton, italijanski Kanton. Potpisali smo Schengen i sada svako iz EU moze da dodje da radi u CH ako nadje posao. Mi smo pored granici i u nas kanton smo potopljeni od italijana posto rade za cetvrtinu nego sto bi svajcarac radio. Bern nece nikako da popusti zato sto u celini CH to im odgovara. Sta to znaci da sad mi u nas Kanton lravimo neke dearacije? Ne brale. Pregovaramo sa Bernom dok ne dodje resenje. Ne verujem da je Vojvodina pokradena. Zivite mnogo bolje nego u centralnu i juznu Srbiju a teska su vremena. Ja sam iz Paracina. Tako je u svakoj zemlji. Nebi postojao glavni grad onda. Nego kod nas cim nesto ne ide odmah otceplnenje i deklaracine. To ne vodi dobro veruj mi!

  • Republika Vojvodina

    19. april 2013 | 09:07

    Kapu dole heroju,ali ne donosi Pajtić mrak nad Vojvodinom,nego Beograd. Voleo bih Beograđane da vidim kako bi živeli,da samo dva meseca iz Vojvodine ne ode ni dinar u Bgd! Pa naravno da im treba Vojvodina,i ja bih voleo da živim na tuđoj grbači.

  • vukašin

    19. april 2013 | 11:26

    O Ištvaaane , a ti podjebavaš. Kao eto ti si tu slučajno i ti pričaš šta Pajtići kaže. Sve si fin i po zakonu. A samo gledate da neko zlo ovoj zemlji napravite. Neću dalje počeću da lajem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA