Kuči: Priština spremna na primenu sporazuma

- Premijer Kosova je spreman da ide u Brisel kad god je potrebno, kako bi se postigao plan implementacije u duhu i slovu sporazuma, koji je potpisan u Briselu - kaže zamenik kosovskog premijera

  • 1

Pravo kosovskih institucija da ostvaruju svoja ovlašćenja na svojoj celokupnoj teritoriji ne može se osporiti, ali se trudimo da koristimo način koji favorizuje dijalog i dogovor, izjavio je zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči i napomenuo da je Priština spremna da primenjuje briselski sporazum.

On je u intervjuu za "Dojče Vele" izrazio uverenje da će Briselski sporazum Beogarada i Prištine biti primenjen.

Upitan šta će se desiti posle 20. juna, ako se sporazum ne bude primenivao, Kuči je rekao da ne veruje da sporazum neće uspeti.

- Mi smo spremni za to, zbog toga smo otišli u Brisel, a ići ćemo opet kada god to bude potrebno. Premijer Kosova je spreman da ide u Brisel kad god je potrebno, kako bi se postigao plan implementacije u duhu i slovu sporazuma koji je potpisan u Briselu 19. aprila - rekao je on.

- Verujem da će nas 20. jun naterati da preduzmemo akcije što je pre moguće - dodao je Kuči.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    12. maj 2013 | 10:06

    Тиме што шиптари једва чекају да примене "споразум" јасно говори колико је исти "добар" по Србе!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA