IZA KULISA: Rusi čuvaju Bajatovića?

Ruski zvaničnici smatraju da bi rekonstrukcija "Srbijagasa", koju je ministraka energetike Zorana Mihajlović popmezno najavila, mogla da ugrozi projekat izgradnje gasovoda "Južni tok"

  • 6

Premijer i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić tokom prvomajskih praznika bili su u Moskvi, gde su ruski zvaničnici tražili da se ne dozvoli reorganizacija "Srbijagasa", na čijem je čelu Dušan Bajatović.

Naime, kako piše dnevni list "Blic", reorganizacija ovog preduzeća bi, po mišljenu Rusa, mogla da ugrozi projekat izgradnje gasovoda "Južni tok".

- Za Moskvu je neprihvatljivo to što se u planu ministarke energetike Zorane Mihajlović o reorganizaciji "Srbijagasa" drastično menja ovo javno preduzeće, koje je za rusku stranu garant izgradnje gasovoda "Južni tok". A najveći problem je to što se ovim planom u "Srbijagas", pa i u projekat "Južnog toka" uvodi Evropska banka za obnovu i razvoj - objašnjavaju izvori ovog dnevnog lista.

Iako ministarka Mihajlović tvrdi da je dobila podršku Ministarstva za program rekonstrukcije "Srbijagasa" i da će se ova tema uskoro naći na sednici Vlade Srbije, izvor ovog lista kaže da se to neće dogoditi i dodaje da je "premijer Dačić već dva puta sprečio da plan rekonstrukcije "Srbijagasa" dođe na dnevni red sednice Vlade".

Prvomajski put u Moskvu nije bio ni jedini ni prvi ovakav odlazak lidera iz Srbije u Rusiju, koja želi da o svim planovima Srbije i o narednim koracima - pre svega onim u vezi sa investicijama - čuje neposredno i od Dačića i od Vučića. Moskva se o svim događanjima i odlukama obaveštava iz prve ruke.

Tako su Dačića, čim se vratio sa briselskih razgovora, sačekala dva Putinova savetnika. Oni su došli da lično od Dačića provere informacije koje su tog dana dobijali od ministra rudarstva Milana Bačevića  da je predsednik Tomislav Nikolić protiv postizanja sporazuma Beograda i Prištine.

Dačić ih je razuverio.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    14. maj 2013 | 07:35

    Bruka i sramota... Umesto ovu lopovcinu da stave u zatvor i oduzmu mu imovinu on i dalje krade i svi okrecu glavu. Dozivotnu mu dati

  • Bosnjak

    14. maj 2013 | 11:37

    Rusija je pravila veliki dil sa svim Milosevicevim jatacima jer su gotovo sve pare sa Kipra upravo zavrsile u bratsku vam rusiju.I jos imamo to da su nas preko ove lopovcine ucenili jer sipamo najgore i najskuplje gorivo.E takvi su vam rusi,gde nanjuse kravu muzaru ne ispustaju je vise u ovom slucaju Srbiju ali opet narod ispasta.

  • Ralexic

    14. maj 2013 | 13:28

    E MOJA GOSPODO TU JE RAZLIKA IZMEDJU RUSIJE I ZAPADA.ZAPAD NEBI NI RAZGOVARAO SA. OVIM DIREKTORAOM SRBIJAGASA.I JOS JEDNA STVAR ZNA LI NEKO NEKIG DIREKTORA JAVNOG P REDUZECA DA: - NIJE CLAN NEKE PARTIJE I DA - NIJE UPLETEN U NEKU KRADJU PRE CEMO U EU NEGO DA DACIC SMENI BAJATIVICA ILI MRKONJICA.ZA DINKICA,DROBNJAKA I OSTALIH IZ G17+ NEMIGU NU DA ZAMISLIM.DA SU CLANOVI DS VEC BI BILI U POZAREVAC ALI NISU.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA