DRUGI POKUŠAJ: Valjdet Sadiku od 17. jula u Beogradu?

Novi prištinski oficir za vezu na dužnost bi trebalo da stupi za sedam dana, a prema navodima nekih beogradskih medija, sugerisano mu je da bi "bilo poželjno da u prostorijama koje su mu dodeljene ne unosi nikakva obeležja takozvane države Kosovo, poput zastave, grba..."

  • 2

Novi oficir za vezu Prištine Valjdet Sadiku stiže u Beograd 17. jula.

Naime, kako pišu "Večernje novosti", iako je Sadiku, koji je povučen sa mesta ambasadora u Hrvatskoj, postavljen pre dvadesetak dana, njegov dolazak u Srbiju prolongiran je kako bi se dobro pripremio za novi zadatak.

Sadiku je dobio detaljne instrukcije da, za razliku od svog prethodnika Ljuljzima Pecija, ne pravi gafove zbog kojih je srpska strana protestovala i da u javnosti daje isključivo izjave o svojoj "tehničkoj misiji", bez političkih ocena o odnosima Beograda i Prištine.

List navodi da je Sadikuu strogo zabranjeno da insistira na tome da oficiri za vezu imaju diplomatski status.

Novog oficira je, po hitnom postupku, imenovala Atifete Jahjaga, na predlog šefa diplomatije Envera Hodžaja, a na ovaj izbor najviše je uticala činjenica da je Sadiku zastupnik "meke struje" u vođenju politike normalizacije odnosa sa Srbijom.

Srpski i prištinski oficiri razmenjeni su još 17. juna, ali se Peci posle samo dva dana povukao sa ove funkcije jer se sukobio sa Hašimom Tačijem, zbog izjava u javnosti da normalizacija odnosa mora podrazumevati priznanje nezavisnosti od strane Beograda.

Kabinet oficira za vezu Beograda Dejana Pavićevića, koji je stupio na dužnost 17. juna, nalazi se u Kancelariji EU u Prištini, a za Sadikua su već su spremne prostorije u zgradi delegacije Evropske unije u srpskoj prestonici.

"Novosti" navode da su Sadikuu "nezvaničnim kanalima poslati signali da bi bilo poželjno da u prostorijama koje su mu dodeljene ne unosi nikakva obeležja takozvane države Kosovo, poput zastave, grba...".

(Telegraf.rs / Izvori: Tanjug, Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kumanovo

    9. jul 2013 | 08:34

    Oficir za vezu hahah hahahahha , a ok sad razumeme kao crnogorci i vi hocete pricati sto po sto srpski i onda za vas oficir za vezu znaci ambasador ,kakav glup sap izvinite sad razumem hahahahah

  • стрептомицин

    9. jul 2013 | 09:50

    Свуда амбасадор, само у Србији власт која је признала Косово ради обмане глупог народа назива амбасадора "официр".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA