Vulin: Nema mira s tajnim spiskom

- Neće biti mira i stabilnosti među Srbima u pokrajini dok spiskovi Srba koje Priština sumnjiči za ratne zločine ne budu javni - poručuje Aleksandar Vulin.

  • 3

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da se ne može manipulisati spiskovima Srba koje Priština sumnjiči za ratne zločine i druga krivična dela.

- Tražimo od međunarodne zajednice da nam budu dostavljeni spiskovi, a dok ti spiskovi ne budu javni, neće biti mira i stabilnosti među Srbima na Kosovu i Metohiji. Ne može se tim spiskovima manipulisati da bi se zastrašivali svi Srbi - rekao je Vulin novinarima u Goraždevcu, gde je prisustvovao parastosu na desetogodišnjicu ubistva dece u tom metohijskom selu.

On je ocenio da se spiskovima manipuliše "da bi se Srbi na Kosovu i Metohiji plašili da prelaze administrativne prelaze  jer postoje neki spiskovi".

Kancelarija traži da se spiskovi dostave srpskim tužilaštvima, jer je kako je istakao, Srbija dokazala da nijedan ratni zločin koji su počinili Srbi nije ostao nerasvetljen.

- U Srbiji nijedan zaštićeni svedok protiv prestupnika srpske nacionalnosti nije nestao, stradao, nije ubijen ili promenio mišljenje, a na ovim prostorima se to i te kako dešavalo i dešava se. Mi ćemo suditi zločincima do kojih možemo da dođemo i neka niko u to ne sumnja - naglasio je Vulin.

- Mi ćemo suditi zločincima, neka niko ne sumnja, državi Srbiji nikada neće biti prepreka istraživanje ratnog zločina i kažnjavanje ratnog zločina, ali postojanje tajnih spiskova, uvođenje straha i panike uvek prepreka istini – zaključio je Vulin.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA