NO PASARAN ZA CVIJANA: Svi naprednjački odbori verni Vučiću i glasaće za njega!

Nijedan odbor od 183 neće podržati najavljenu kandidaturu Vladimira Cvijana za predsednika naprednjaka, već će svi odbori i dalje dati podršku dosadašnjem lideru stranke

  • 10

Vladimir Cvijan neće moći da se kandiduje za mesto predsednika Srpske napredne stranke, jer ga neće podržati nijedan odbor stranke, a za kandidaturu po Statusu naprednjaka neophodna mu je podrška bar 15 odbora. Kako Telegraf.rs saznaje svi odbori SNS-a saglasni su i žele da vide na mestu prvog čoveka partije Aleksandra Vučića!

"Da bi neko postao kandidat za predsednika SNS-a mora da prvenstveno bude njen član, a da potom ima formalnu podršku bar 15 naprednjačkih opštinskih odbora od ukupno 183", navodi se u Statutu stranke u čijem je donošenju učestvovao i sam Vladimir Cvijan.

Prema rečima funkcionera naprednjaka Cvijan neće dobiti podršku dovoljnu za kandidaturu, a prema saznanjima našeg portala svi odbori stranke su ili će tek predložiti dosadašnjeg lidera Aleksandra Vučića za mesto prvog čoveka stranke.

- Većina stranačkih odbora se već izjasnilo i oni su svi uz Aleksandra Vučića i žele da nas on i dalje predvodi u borbi protiv korupcije i za oporavak zemlje koju je poveo, dok oni odbori koji to još nisu učinili uradiće to u najskorije vreme, a kako su nam najavili i oni će dosadašnjeg predsednika podržati da ostane na čelu stranke - kaže nam naš dobro obavešteni sagovornik iz vrha SNS-a.

Potpredsednik SNS-a i ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da ga od "kolege Cvijana više ništa ne može iznenaditi", pa ni najava kandidature za predsednika stranke koja je "unapred osuđena na propast".

Šef poslanika SNS-a Zoran Babić izjavio je da Vladimira Cvijana nije podržao nijedan odbor u kandidaturi za lidera stranke.

Babić smatra da je razlog nervoze koju je, kako je naveo, u svom nastupu pokazao poslanik Cvijan, to što ga kao kandidata za predsednika SNS-a "nije podržao nijedan mesni odbor, a kamoli opštinski i gradski".

- Da bi se neko kandidovao za predsednika SNS-a nije dovoljno to što će ga kandidovati Miroslav Mišković, već je potrebno da ga kandiduju članovi SNS-a, opštinski i gradski odbori - rekao je Babić Tanjugu.

Prema njegovim rečima Cvijan tu podršku nema u SNS-u i to je razlog nervoze "koju je nažalost iskazao u svom nastupu punim mržnje, pakosti i osećaja koji ne treba da budu vidljivi, ne samo na političkoj sceni već bilo gde", rekao je Babić.

SNS, naglasio je Babić, funkcioniše na demokratskim načelima. Istakao je da Statut stranke definiše i omogućava da svaki član SNS-a može da se kandiduje na svaku funkciju, pa i za predsednika, ali da je za kandidaturu potrebna podrška 15 opštinskih ili gradskih odbora.

- Ukoliko Cvijan misli da je napad na njegove prijatelje procesuiranje i sudski epilog koji ima Mišković, onda je u redu ili ukoliko takođe misli da su napadi na njegove prijatelje hapšenja koja su se desila u operaciji Grom, gde smo dobili podršku instituacija EU i gde smo sa ulica pomerili one koji su prodavali narkotike deci, ako Cvijan misli da je to udar na njegove prijatelje, mogu da prihvatim - rekao je Babić.

Poručio je da će Srbija i dalje "udarati" na one koji krše zakon, "sviđalo se to nekome ili ne".

- Srbija će biti jača od svih tajkunsko-političko-krimalnih lobija koji žele da nas zaustave u reformi društva - poručio je Babić.

Predsednik IO SNS-a i sin predsednika Srbije i osnivača stranke Radomir Nikolić rekao je da su naprednjaci zadovoljni Vučićem, da se na njegovoj popularnosti gradi i popularnost stranke i da sa njim pobeđuju na svim frontovima.

Nikolić kaže i da je Cvijanova "kandidatura potez političkog diletanta, jer u ovom trenutku Aleksandra Vučića sigurno niko ne može da pobedi, to je predsednik kakvog svaka stranka poželeti može, on je čovek sa jasnim rezultatima, na koga je članstvo ponosno".

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Закључак Неутралца

    12. decembar 2013 | 15:33

    Срби после наседања на Милошевићеве финесе да замаје и осиромаши свој народ, наседају поново манипулантима који су тренутно на власти. Поштовани Србине, да ли си лично осетио неко побољшање од како ове замлате воде Србију?

  • Bokii

    12. decembar 2013 | 22:53

    Sve DSovci komentarisu

  • Boki

    12. decembar 2013 | 15:38

    Sad ce se videti, mada se vec i vidi koliko demokratije ima unitar SNS-a. Totalitarni sistem koji funkcionise unutar stranke, Vucic ce pre ili kasnije preneti i na drzavnom nivou. Ma ko je taj sto se usudio da se okrene portiv Vucica? Taj mora brzo biti uhapsen...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA