Poseta šeika Srbiji glavna vest u Emiratima (FOTO)

Poseta krunisanog princa Abu Dabija Srbiji i njegov sastanak sa državnim vrhom Srbije glavna je vest medija u Emiratima

  • 8

Poseta krunisanog princa Abu Dabija šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana Srbiji i sastanak sa državnim vrhom udarna je vest u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a fotografija šeika i predsednika Srbije Tomislava Nikolića nalazi se na naslovnoj strani novina u Abu Dabiju.

Šeik Muhamed bin Zajed je prilikom posete Beogradu rekao da veoma ceni iskrenost srpskih prijatelja i istakao da ta zemlja radi isključivo sa partnerima kojima veruje.

- Mi verujemo u Srbiju, verujemo u naše prijateljstvo – naglasio je šeik Bin Zajed, a ta izjava preneta je u svim medijima u Emiratima.

- Srbija nije privržena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, već zato što postoji tradicionalno partnerstvo i otvoreno prijateljstvo dva naroda. Mi znamo da se mnoge zemlje bore za Vašu naklonost, a Vi ste izabrali baš Srbiju. Srpski narod to zna da ceni – istakao je predsednik Srbije.

Podsetimo šeik Muhamed bin Zajed sastao se sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, lični prijatelj šeika kojeg je dočekao na aerodromu u Beogradu nakon posete princa Abu Dabija izjavio je da je sa šeikom Muhamedom bin Zajed al Nahjanom formalno završen posao za dva zajma za poljoprivredu od ukupno dvesta miliona dolara.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza-djankoza

    15. decembar 2013 | 11:21

    Gresis Tito ih smekerski odradio za lovu i jos im uvalio jugoslovene da im grade drzavu, a onda se pijani sizofrenicar Sloba posvadjao sa svima, pa i samim sobom i razjebao sve steceno, da bi se Tadic i Kostunica uzajmili na zelenaske kamate jer si znali da oni nece vracati dug, a skrljali su sve do poslednjeg dinara. E, sada se vadimo, ali spasioci ne mogu da nas izvuku jer smo zaglavili na dnu u blato i pesak, tako da je svima frka da kao davljenici ne povucemo i druge! A, da u medjuvremenu smo mutirali i savrseno opstajemo u vodi, mulju i blatu, hraneci se kao parazti!

  • Cbr

    15. decembar 2013 | 10:56

    TITO stvarao,SLOBA čuvao,TADIĆ rasturio jadna si SRBIJO

  • Hajduk

    15. decembar 2013 | 10:27

    Sto i grobar nije haljinu obuko? Lakse se guzi i poklanja narodna imovina stecena od tita i naroda jugoslavije....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA