Pritvoreno osam Palestinca zbog govora mržnje na Fejsbuku

Neki od pritvorenih su navodno hvalili Palestince koji su izveli nedavne napade na Izraelce u Jeruslimu, dok su se drugi fotografisali s puškama i pištoljima

  • 0

Izraelska policija je pritvorila danas osam Palestinaca iz istočnog Jerusalima zbog navodnog huškanja protiv Izraela na društvenoj mreži FejsbukPolicijski portparol Luba Samri je rekla da su neki od njih povezani s palestinskim organizacijama Hamas i Fatah, ali ih nije identifikovala.

Oni su uhapšeni jer su objavljivali fotografije i govor mržnje na svom Fejsbuk nalogu, ohrabrujući napade na Jevreje i izraelski bezbednosni personal, navela je Samri u saopštenju. Neki od njih su takođe navodno hvalili Palestince koji su izveli nedavne napade na Izraelce u Jeruslimu, dok su se drugi fotografisali s puškama i pištoljima, dodala je ona.

Napetost je velika još od kraja oktobra na Zapadnoj obali i istočnom Jeruslimu, uglavnom zbog spora oko verskog mesta, svetog i za Jevreje i za muslimane.

Jedanaest Izraelaca ubijeno je u palestinskim napadima koji su se proširili iz Jerusalima i na druge delove Izraela i Zapadnu obalu. Ubijeno je takođe 12 Palestinaca, uglavnom napadača.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA