OPOZICIJA NASTAVLJA PROTESTE U CRNOJ GORI: Krivokapić zakazao sednicu kolegijuma

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, sinoć je došlo do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, a na demonstrante je bačen suzavac

  • 14

Predstavnici opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) saopštili su svojim pristalicama na Trgu Republike u Podgorici da će protesti biti nastavljeni danas.

Protesti u Pogorici prekinuti do sutra, zakazana vanredna sednica, privedeni novinari (FOTO)

To je sinoć prenela RTCG.

Demonstranti u Podgorici pokušali da probiju kordon, policija bacila suzavac

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je ranije da je Predsedništvo DF-a odlučilo da se protesti nastave.

Policija prekinula protest Demokratskog fronta u Podgorici

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, sinoć je došlo do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, a na demonstrante je bačen suzavac.

Polomljeno nekoliko izloga u glavnoj podgoričkoj ulici.

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozović Foto: Tanjug/AP/Risto Bozović

Policija je prethodno uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste, a u toj policijskoj akciji privedeno je 11 lica i lakše povređeno šest policajaca.

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za danas u podne proširenu sednicu Kolegijuma predsednika skupštine, na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji.

Policija je sinoć privela 15 osoba u pokušaju da nasilno uđu u parlament.

Kako su juče javili podgorički mediji, osim predsednika poslaničkih klubova, Krivokapić je pozvao i predsednike stranaka koji su poslanici.

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozović Foto: Tanjug/AP/Risto Bozović

Na kolegijum su pozvani lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, Socijalističke narodne partije Srđana Milića, Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića i Liberalne partije Andrija Popović.

Uprava policije saopštila je da su policajci sinoć sprečili više stotina ljudi da na tri lokacije probiju policijske kordone, kako bi nasilno ušli u Skupštinu Crne Gore.

U jutrošnjem saopštenju Uprava policije navodi da su te osobe gađale policijske službenike kamenicama, flašama i drugim predmetima, a na jednoj od lokacija su na policajce bacile i suzavac, preneo je RTCG.

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozović Foto: Tanjug/AP/Risto Bozović

- Policijski službenici su u sva tri slučaja, brzom i efikasnom intervencijom, sprečili ove grupacije u tim namerama -  kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici policije "s obzirom da su se za to stekli zakonski uslovi, upotrebili sredstva prinude - fizičku snagu i službenu palicu, dok su hemijska sredstva upotrebljena na lokaciji gde je na policiju prethodno bačen suzavac".

Iz policije navode da su povređena četiri njihova službenika, a privedeno je 15 osoba.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    18. oktobar 2015 | 12:35

    Hrabro braco Srbi iz CG, srusite vec jednom tog izdajnika.

  • Jask9o

    18. oktobar 2015 | 11:38

    Protesti koje treba svi da podrze ali puno njih ne smije

  • Lovic g 8

    18. oktobar 2015 | 10:33

    Док треба Американцима Мило ће бити на власти. Када више немају интереса у ЦГ бациће га као крпу да читави свет отире ноге с њим. Као што раде свуда и свакоме. Америчка демократија, ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA