ISLAMSKI VEROUČITELJ: Evo kad muslimani smeju da idu na more i koji mesec je kritičan (VIDEO)

Dr Kuduzović je u svom predavanju izneo uslove koje vernici treba da ispune da bi otišli na more

  • 24

Islamski veroučitelj dr Safet Kuduzović, je u jednom obraćanju vernicima odgovarao na pitanje da li bi muslimani trebalo da idu na more. On je na početku svog obraćanja izneo stav da nema ništa protiv toga, ali je postavio dva uslova koja vernici treba da ispune.

Evo šta hodža kaže: Da li je veći greh igrati kladionicu ili jesti svinjetinu! (VIDEO)

- Nemam ništa protiv, ljudi idu na letovanje dole u Crnu goru. Ali imam dva uslova. Prvi je da idu u januaru ili februaru, mart je već kritičan, a drugi je da pored morske obale zatvore oči. Znam mnoge koji su bili dole, da se nisu vratili bez greha - istakao je Kuduzović i dodao da on nikada nije išao na more.

- Čovek ne treba da se izlaže tome, ima kod nas dosta lepih jezera i reka na koje se može otići sa porodicom, ali da se ide tamo gde je plaža i kupanje, to je musibet koji ne treba da se dešava vernicima - istakao je muslimanski hodža.

Naposletku svog izlaganja, Safet je došao do zaključka da iako nema ništa protiv odlaska na more, smatra da čovek time može sebi da natovari puno greha.

Pogledajte i video u kome Safet Kuduzović priča o odlasku na more:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA