KRSTIĆ I RADULOVIĆ: Najvažnija politička volja za promenama

- Bilo je bitno da postoji spoznaja u kakvoj smo teškoj situaciji, da postoji doza odgovornosti da se nešto konačno uradi, da povučemo neke teške ali ispravne poteze da nam svima bude bolje - kaže novi ministar privrede

  • 3

Ministri finansija i privrede Lazar Krstić i Saša Radulović izjavili su da im je kada im je ponuđeno ministarsko mesto najvažnije bilo to da li postoji politička volja za promenama.

Oni su u emisiji "Utisak nedelje" rekli da su stekli utisak da volja za promenama u Srbiji postoji i to unutar cele Vlade.

Krstić je rekao da nije očekivao poziv za mesto ministra, da je prvo bio skeptičan, ali da se uverio, tokom razgovora sa predstavnicima Vlade, da postoji volja da se nešto promeni i da to treba da se desi odmah i sada:

- Ovo jeste poslednji voz, ali on stoji i tu je, i ukoliko ga uhvatimo uspećemo.

On je naveo da ima potpunu slobodu u tome šta radi i načinu kako radi i koga postavlja na kljucne pozicije, što je, kako je rekao i bio njegov uslov.

Radulović je naveo da je najvažnije bilo da postoji politička volja da se naprave promene.

- Ne radi se o garancijama, vi prepoznate u razgovoru da li te volje ima - rekao je on i dodao:

- Bilo je bitno da postoji spoznaja u kakvoj smo teškoj situaciji, da postoji doza odgovornosti da se nešto konačno uradi, da povučemo neke teške ali, ispravne poteze da nam svima bude bolje.

On je rekao da postoji politička volja cele vlade i unutar vladajuće koalicije, posebno prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, da je to bilo dovoljno i da je to video i nakon stupanja na dužnost.

KRSTIĆ: NISAM PITAO ZA PLATU

Krstić je na pitanje koliko će manje primati novca u odnosu na prethodni posao rekao da će primati pet do šest puta manje novca nego u Americi.

- Nisam pitao, ne znam tačno kolika će mi biti plata, ali verovatno oko 100.000 dinara. Nisam pitao za cifru, jer znam da ću primati više od drugih ljudi u Srbiji i to će mi biti dovoljno da ovde pristojno živim - rekao je Krstić.

Ministar privrede Saša Radulović naveo je da veruje će mu mesečna zarada isto biti oko 100.000 dinara, kako kaže, nekoliko puta veća nego ona koju je do sada primao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    9. septembar 2013 | 00:41

    Ovaj radulovic isti onaj direktor c marketa sto je pobegao u spaniju lol

  • стрептомицин

    8. septembar 2013 | 23:55

    Једина воља код вас је да будете на месту претходника и да крадете боље од њих. То је све што вас мотивише. Све остало су приче за наивне...

  • Nesa

    9. septembar 2013 | 06:42

    Dejane svaka ti cast.. hahaha.. svaki komentar je suvisan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA