PARAĆIN: Biznismen se odmara u banji, suđenje odloženo 12. put!

Saša Ilić devet godina čeka da sud utvrdi krivca što je, radeći na objektu čiji je vlasnik bio Velimir Stamenković, ostao bez obe ruke

  • 5

Policija nije uspela da privede poznatog ćuprijskog biznismena Velimira Stamenkovića, pa je u Osnovnom sudu u Paraćinu danas ponovo odložen glavni pretres, 12. put za poslednje dve godine.

Stamenkoviću se sudi za teško delo protiv opšte sigurnosti jer je na njegovom poslovnom objektu, pre devet godina, radio Saša Ilić (28), kada ga je spržila struja sa dalekovoda, zbog čega su mu lekari odsekli obe ruke.

Iako je sa 19 godina postao težak invalid, Saša još nije dobio odštetu, jer nema presude o krivici, pa ne može da vodi parnicu. Sledeće godine navršiće se decenija od krivičnog dela, pa, ako se suđenje dotle ne okonča, preti zastarelost, zbog čega je oštećeni posebno ogorčen.

- Još na prethodnom ročištu u julu, kada je sudija naredio privođenje, znao sam da se to neće dogoditi i da policija Stamenkovića neće naći. Očigledno je da on namerno ne dolazi i da odugovlači suđenje. Ako predmet zastari, što se može desiti vrlo lako, tužiću državu Srbiju sudu u Strazburu – kaže za Telegraf Ilić, nakon što je pretres ponovo odložen.

Sudija Goran Jablanović saopštio je da ga je policijski službenik telefonom obavestio da Stamenković nije priveden jer ga kod kuće nisu našli, te da je, prema saznanju policije, okrivljeni na odmoru u Sokobanji!

Sudija je zatražio pisani izveštaj od policije o tome, a zatim je odbio predlog zamenika OJT Paraćin da se pretres održi u odsustvu okrivljenog jer je smatrao da je njegovo prisustvo neophodno radi iznošenja odbrane. Ipak, da bi se obezbedio dolazak okrivljenog za naredni pretres, sud će spise predmeta proslediti krivičnom veću, kako bi odlučilo o predlogu tužilaštva da se Stamenkoviću odredi pritvor.

Sva dosadašnja veštačenja su pokazala da je do udara struje došlo krivicom investitora jer Stamenković za objekat nije imao potrebne elektroenergetske saglasnosti, a zgrada nije ni bila na propisanoj udaljenosti od dalekovoda.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do pet godina.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • ниш

    17. septembar 2013 | 14:17

    nepravda , ko ima lovu zakon nevazi za njega.moze da pisa pa sirotinji.pa posle ubio ovaj onog.drugig nacina nema

  • Rile

    17. septembar 2013 | 14:04

    Biznismenu bi ja presudio... na njegov nacin. Zao mi je mog vrsnjaka, ne mogu ni da zamislim kako mu je. Zalosno je sto nista od odstete nece dobiti ako ne podigne medijsku hajku

  • ниш

    17. septembar 2013 | 14:18

    u soko banji nema policija ili je to druga drzava.ja da prdnem nasli bi me za sat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA