JOSIPOVIĆ: Srbija sporazumom s Kosovom pokazala kuda će

Govoreći o događanjima u Hrvatskoj u poslednja dva meseca - skidanje dvojezičnih tabli i održavanju kolone sećanja, Josipović je rekao da ti događaji u suštini "nisu uticali na odnose sa Srbijom"

  • 5

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je danas ocenio da je Srbija sporazumom s Kosovom pokazala u kojem pravcu će ići njena politika.

- Srbija je napravila važan korak - regionalno i evropski važan, to je korak ka sporazumu s Kosovom. Time je pokazala u kojem pravcu će ići njena politika i tu treba biti dosledan - rekao je hrvatski predsednik u intervjuu za Al Džaziru.

On je poručio da je "prijateljski savet" da je evropski put u interesu svake države jugoistoka Evrope, te i potezi koji u "jednom trenutku izazivaju nerazumevanje" jesu potezi na dobrom putu. Josipović je dodao i da se nada da će Srbija koristiti tuđa iskustava na putu ka EU.

Govoreći o događanjima u Hrvatskoj u poslednja dva meseca - skidanje dvojezičnih tabli i održavanju kolone sećanja, Josipović je rekao da ti događaji u suštini "nisu uticali na odnose sa Srbijom".

Sva zbivanja u Vukovaru u protekla dva meseca bila su neuspešni "pokusaj unosenja razdora u nacionalno tkivo" Hrvatske, kazao je on.

- Srećom, reakcije su bile suprotne. Videli ste rekaciju medija i viđenijih ljudi o tome, one su bile negativne - rekao je hrvatski predsednik.

Josipović je o uvođenju ćiriličnog pisma kazao da je Vlada Hrvatske u tome bila principijelna - insistirala je na sprovodenju zakona i to "treba ceniti". Predsednik je rekao da su "ekstremne nacionalističke snage možda glasnije i vidljivije, ali da njih ne podržava veliki broj građana".

Hrvatski predsednik je kazao i da bi voleo da vidi zemlje iz regiona u Evropskoj uniji i dodao da će im Hrvatska pomoći na tom putu. Hrvatska je prijemom u EU postala bolje društvo, kazao je Josipović i to poželeo i susedima koji su na putu ka Uniji.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubo

    30. decembar 2013 | 22:37

    A krvatska sa ciscenjem i ubijanjem srba pokazala da ide pravac u pakao.

  • ENZO

    31. decembar 2013 | 03:01

    Nije Srbija pokazala kuda ce,nego poltroni koji je vode u propast u koju ste i vi usli. Dolaskom Kurza u Zagreb vam je jasno stavljeno do znanja,da vas je mjesto Beckih konjusara oduvijek cekalo. Izgubili ste tisucljecni san za samo 20 godina. Neovisna vise nije,i nikad nije ni bila,htjeli to priznati ili ne.

  • Т.М.

    30. decembar 2013 | 23:27

    Француска школа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA