Vučić: Učinićemo sve da pomognemo onima koji kredit plaćaju u francima!

- Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo klijentima na način koji će banke prihvatiti - rekao je premijer Srbije, navodeći da neće slediti primer susedne Hrvatske, koja je fiksirala kurs franka na nivo na kom se on nalazio prošle nedelje

  • 17

Srbija će primeniti minimalnu moguću državnu intervenciju u rešavanju problema povezanih sa kreditima u švajcarskim francima, izjavio je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćajući se okupljenima na Rojtersovom forumu globalnih tržišta u Davosu, Vučić je rekao da njegova vlada razgovara sa bankama o izmeni uslova za oko 22.000 klijenata koji su početkom 2000-ih uzeli kredite u švajcarcima, a čiji su troškovi otplate porasli.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo klijentima na način koji će banke prihvatiti - rekao je premijer, navodeći da neće slediti primer susedne Hrvatske, koja je fiksirala kurs franka na nivo na kom se on nalazio prošle nedelje, pre nego što je švajcarska centralna banka odustala od ograničavanja vrednosti franka.

- Mi to ne radimo sa evrom, niti sa dolarom, niti planiramo da to radimo sa frankom. Hrvati su fiksirali kurs i njihova država moraće da plati dosta novca zbog toga - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlađa

    22. januar 2015 | 14:16

    Ništa drugo nisam ni očekivao, Vučić je na odgovornoj poziciji i brine o uređenju opštih odnosa u zemlji! Očekivano je da pokuša da nađe rešenje i za ovaj problem!

  • ANDRIJANA

    22. januar 2015 | 13:37

    Srbija brine o svim gradjanaima Srbije.Sigurna sam da ce i ovaj problem biti resen.

  • Vladan

    22. januar 2015 | 19:01

    Realno vladi su vezane ruke jer nije ni na koji nacin mogla da utice na rast vrednosti svajcarskog franka. Ukoliko bi vlada pokusala da resi ovaj problem, to mora biti na stetu banaka cime bi se krsilo njihovo pravo na trzisno poslovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA