Nikolić: Već sada početi pripreme za sledeću Paradu ponosa

- Već danas bi trebalo početi pripreme za održavanje Parade ponosa iduće godine - kaže predsednik Srbije

  • 16

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da bi već danas trebalo početi pripreme za održavanje Parade ponosa iduće godine kako se ne bi dogodilo da neodržavanje jednog takvog događaja ugrozi evropski put Srbije.

Nikolić je istakao da prema Ustavu Republike Srbije svi građani, pa i pripadnici LGBT populacije, imaju zagarantovano pravo na okupljanje i to je jedan od postulata za koji se Srbija zalagala u okviru borbe za ljudska prava, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

- S obzirom na to da je reč o delikatnom pitanju koje bi pojedinci i pojedine grupe mogle da zloupotrebe, suprotno interesima Srbije i teške situacije u kojoj se naša zemlja nalazi, u organizaciju tog događaja trebalo je uključiti sve ključne činioce, od bezbednosnih agencija, medija, pa do nevladinih organizacija i međunarodnih institucija i na vreme pripremiti teren - istakao je predsednik u saopštenju.

Kako to nije učinjeno, sada imamo situaciju da jedan mnogo manje značajan događaj može da ugrozi naš evropski put u koji smo tokom prošle godine investirali ogromne napore, ocenio je Nikolić.

- Srbija je zaslužila da bude deo evropske porodice i ravnopravan partner celog sveta, zato očekujem da pripreme za sledeću godinu počnu već danas - zaključio je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. septembar 2013 | 12:56

    Si lud ?

  • Vlada

    30. septembar 2013 | 13:13

    Dajte plate , posao , penzije. A to zabraniti i ne zamarati se time. Kako ko pomene ide u zatvor pa da vidimo onda

  • Nekonebitan

    30. septembar 2013 | 13:18

    Tadicu izvini se!A ti maloumni predsedniku,bolje zavrsi fax pa tek onda glumi goluba i seruckaj...Onaj osecaj kad si obrazovaniji od predsednika!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA