Vulin: Vučić je dozvolio da Šešelj dođe u Srbiju!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je rekao da svaki državljanin u Srbiji ima pravo da se leči i da bude čuvan, ali da, sa druge strane, ima pokušaja da se dolazak lidera radikala iskoristi direktno protiv premijera Srbije i kao nešto što bi trebalo da destabilizuje Srbiju i da se to neće dopustiti

  • 5

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je premijer Aleksandar Vučić omogućio da Vojislav Šešelj dođe u Srbiju, ali da neće biti dozvoljeno da se destabilizuje Srbija.

Vulin je u Jutarnjem programu TV Pink-a rekao da svaki državljanin u Srbiji ima pravo da se leči i da bude čuvan, ali da, sa druge strane, ima pokušaja da se dolazak Šešelja iskoristi direktno protiv Vučića i kao nešto što bi trebalo da destabilizuje Srbiju i da se to neće dopustiti.

On je rekao da pretpostavlja da postoji neki dogovor između Haškog tribunala i Šešelja sa kojim će i nadležni državni organ biti upoznat i u skladu sa njim ponašati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je dodao da je "Vlada Republike Srbije dala garancije istog sekunda kada su od nas zatražene".

Vulin je naglasio da Srbija mora da nastavi putem koji je krenula, a to je put nezavisnosti, suvereniteta i "našeg suverenog biranja s kim i kako i u kojoj meri".

- Nemojte plašiti Vučića na bilo koji način, neće vam uspeti - poručio je Vulin, ističući da se nada da će u toku dana razgovarati sa Vučićem.

Vulin je dodao da je Vučiću "bilo nuđeno i da je Zapad stalno koristio ovo kao sredstvo ucene i pritiska - ako ne budeš promenio politiku, kada je Rusija u pitanju, ako budeš održao paradu, ako Putin bude tako drag gost, videćeš da ćemo naći načina da destabilizujemo Srbiju".

Podsećamo, lider SRS će, po odluci Haškog tribunala biti pušten na privremenu slobodu bez uslova i uskoro će doći u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brate

    9. novembar 2014 | 08:04

    Vrati se vojvodo! Cekamo te!

  • Max

    8. novembar 2014 | 19:45

    Srbine Vojo svi te se boje

  • srbin

    8. novembar 2014 | 09:08

    pošaljite ga u bosnu ,otud je i došao,kamo sreće da nikad nije dolazio ovamo,gde god dodje tu su problemi,pravac bosna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA