REKORDERI: Zvezda plaća 34 igrača, a ima oko 48 miliona evra duga!

Vicešampion Srbije doveo čak 14 igrača u ovom prelaznom roku, a postavlja se pitanje kako će klub u dugovima moći da isplaćuje toliki broj igrača

  • 16

Dolaskom perspektivnog golmana Predraga Rajkovića i veziste Gorana Gogića, ali i poslednje akvizicije Marka Petkovića, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović zvanično ima 34 igrača na raspolaganju u borbi za titulu.

Dakle, pune tri postave. Od 1. jula do danas Zvezda je dovela 14 igrača. Reklo bi se, puno, pa i previše, kad se uzmu u obzir enormni dugovi kluba, koji iznose oko 50 miliona evra.

Imajući u vidu da vicešampiona Srbije i ove godine nema na evrosceni i da će se boriti "samo" za titule šampiona Srbije i nacionalni kup, logično se postavlja pitanje kako će klub koji je i dalje u ogromnim dugovima moći da isplaćuje plate ovolikom broju igrača.

- Imali smo 50 igrača pod ugovorom kad smo došli. Nije lako preko noći to smanjiti. Svesni smo da očekujete da dovedemo samo igrače koji prave razliku, ali to ne može ni Barselona. Samo Ćavi, Inijesta i Mesi prave razliku - kaže sportski direktor Zoran Stojadinović.

Način za postizanje pogodnih finansijskih ugovora očigledno postoji. Članovi uprave uglavnom nisu bili složni po pitanju svih transfera, ali su većinski bili protiv dovođenja još nekoliko stranaca.

Trener Slaviša Stojanović je još pred prošlonedeljnu utakmicu s Napretkom rekao da mu je potrebno još igrača u konkurenciji.

- Na nekim pozicijama su slatke muke, a na nekim trebaju novi pod hitno. Nemam šta novo da kažem. Vreme curi, a ne pomeramo se sa mesta. Pojavljuju se neka nova imena i nadam se da ćemo to rešiti - rekao je tada Stojanović, koji je najavio još jedno pojačanje.

Podsetimo, od početka prelaznog roka novajlije na "Marakani" su: Đorđe Rakić, Nejc Pečnik, Aleksandar Kovačević, Nikola Mijailović, Milan Jokić, Miloš Ninković, Omega Roberts, Migel Arauho, Novak Martinović, Ifeani Onjilo, Dragan Mrđa i poslednji Marko Petković.

Klub su ranije napustili Uroš Spajić (Tuluz), Nikola Maksimović (Torino), Ognjen Mudrinski (Grojter Firt), Kadu (Šerif), Nikola Mikić (Manisa), Luka Milivojević (Anderleht), Nikola Petković (trenira sa Voždovcem) Ognjen Ožegović i Nikola Karaklajić (pozajmica u Voždovac).

Postoje ponude za Abiolu Daudu i Filipa Mladenovića, ali ako i odu, Zvezdin prvi tim i dalje se vrti oko broja 30.

Za ekipu koja mora da posluje ekonomično − i previše...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxx

    29. avgust 2013 | 16:51

    Fk drzavni projekat

  • ziks

    29. avgust 2013 | 16:54

    sve ce to vucic da plati (citaj - narod)

  • grom

    29. avgust 2013 | 17:10

    E moji cigani, posle vam je Tole kriv sto mi uzimamo titule, a vi se raspadate (mada, mi smo malo bolji, ali dovoljno). Prvo ocistite korov u vasem dvoristu, pa ako vam je dosadno idite dalje u sredjivanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA