Evo kako NAJBRŽE i NAJLAKŠE doći do - AMERIČKE VIZE!

Iako se procedura razlikuje u pojedinim ambasadama i konzulatima, moraćete da prođete kroz sve ove stavke

  • 93

Ukoliko ste rešili da otputujete u SAD, pre avionske karte pobrinite se da obezbedite američku vizu, jer je ovo navažniji korak ka ostvarenju vašeg cilja.

ŽELITE AMERIČKU VIZU ZA SEBE I SVOJU PORODICU? Evo kako da dobijete ZELENU KARTU!

Kao prvo, odvojite dovoljno vremena za poduhvat njenog pribavljanja.

Iako se procedura razlikuje u pojedinim ambasadama i konzulatima, moraćete da prođete kroz sve ove stavke.

Popunite onlajn zahtev za neuseljeničku vizu. Kako piše na sajtu ambasade SAD u Srbiji, one se izdaju osobama sa stalnim boravkom van SAD, koje žele da privremeno putuju u ovu zemlju – "turistički, poslovno, zbog privremenog zaposlenja, da studiraju, ili zbog medicinskog tretmana".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prilikom popunjavanja ovog formulara, posebno vodite računa o karakteristima koje mora da ima vaša fotografija koju prilažete.

Pre odlaska na intervju u ambasadi, odštampajte svoju prijavu, kako biste potvrdu o tome da ste je popunili, mogli da ponesete sa sobom.

Nakon toga, zakažite intervju, ali obratite pažnju na vreme čekanja, o kom možete da se informišete na sajtu ambasade.

Primera radi, kod nas se na razgovor za turističku vizu čeka 15 dana, ali ako putujete u SAD kao student, čekaćete samo jedan dan.

Pojedine ambasade zahtevaju da pre odlaska na intervju platite taksu, koja bi isto mogla da vas sačeka i nakon što vam viza bude odobrena.

Na razgovor morate poneti i svu nepotrebnu dokumentaciju, koja se osim, potvrde o popunjenom zahtevu za vizu i fotografije, razlikuje od države do države.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Neke ambasade zahtevaju i potvrde poput one o tome da možete da finansirate svoj put, ili o razlogu vašeg odlaska.

U svakom slučaju, o tome se morate informisati na sajtu vaše ambasade.

U toku intervjua, konzularni službenik će odrediti da li ste kvalifikovani da dobijete američku vizu, i ako jeste, koja vrsta će vam biti odobrena, s obzirom na motiv vašeg putovanja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nakon što vam je odobrena, preostaje još samo da vas upute u to kako će vam dostaviti nazad vaš pasoš - da li po kuriru ili ćete morati sami da dođete po njega.

Za ovaj poslednji stadijum ponovo je važno vreme koje je ambasadi u kojoj ste aplicirali za vizu, potrebno za njeno izdavanje.

U našoj zemlji, vaš pasoš sa američkom vizom, biće spreman već sutradan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin-Svajcarac

    4. januar 2016 | 23:17

    Ukratko da vam kazem,zašto sam nik stavio onakav...ja sam čistokrvni švajcarac koji je igrom slučaja zbog posla roditelja rodjen u Srbiji.osnovnu školu pohadjao u bg,srednju u Ch,ekonomski fakultet u Ch.dobro znam Srpski,a Nemački još bolje!radim kao poslovodja 20 god u jednoj ogromnoj kompaniji...do sada sam Pomogao na desetine Srba iz Srbije koji su došli ovamo da zive i rade,samo u svojoj firmi sam 11 zaposlio,ne zato što mi treba radna snaga od dole,nego što znam koliko je "našima" od dole potrebna pomoć kad se upute u nepoznato!pomagao sam Srbima i pomagaću,bez obzira što to neki znaju zloupotrebiti!a vi sitne duše zlobite se svojom zlobom i osudjujte samo,jer za sve su drugi krivi!odoh,pozdravi,idem nešto korisnije da čitam nego da opismenjavam koje kakve nikogoviće ovde!

  • Aca

    4. januar 2016 | 16:43

    Ovo je toliko komplikovano da mi u napred presedne sve.

  • Mileomax

    4. januar 2016 | 17:22

    Ja sam pokusao 5 puta, svaki put po 100 dolara vremenski 3-4 god bez uspeha. Sada nebih isao da mi duplo plate. Nikad vise.... zato ih mrzimmm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA