Lik u jednom pasusu objasnio zašto Srbi neće poštovati ograničenje brzine, kao što ne poštuju nijedan red i zakon (FOTO)

Lekcija koju morate pročitati, i sa kojom ćete se bar potajno složiti

Vest o novom sistemu naplate kazni za prekoračenje brzine na auto-putevima u Srbiji izazvala je burnu reakciju građana, jer je poznato da malo ko "u kilometar" poštuje ograničenja - desi se da vozači prekorače brzinu 1, 2 ili 3 kilometra sasvim slučajno, tokom vožnje.

Direktor policije otkrio KO NEĆE BITI KAŽNJEN zbog prekoračenja brzine na naplatnim rampama

Kako da znate koliko ste vozili od jedne do druge naplatne rampe?! Najtačnija tabela prosečnih brzina

Međutim, sistem naplate putarina sada ima novu opciju: da u odnosu na vreme koje ste proveli putujući od jedne do druge naplatne rampe, izračuna prosečnu brzinu kojom ste se kretali. Ta praksa je uvedena od proteklog vikenda, a fotografija računa sa napisanom prosečnom brzinom postala je hit na društvenim mrežama.

Trenutno se samo "opominju" vozači, a uskoro bi trebalo da počnu da pljušte i kazne za sve one koji su nesavesni i ne poštuju ograbničenja. I dok to ne počne, vozači razvijaju teorije "kako prevariti sistem", tj kako voziti koliko želite, a da ipak ne platite kaznu. Tako su smislili da voze, na primer, 140 km/h, a da onda pre naplatne rampe stanu na pauzu i sačekaju da "iscuri" to prodsečno vreme... Ima mnogo ideja, a malo ko brine o činjenici da to zaista nije u redu - umesto da svi poštuju propisana pravila, na sve strane se dovijaju kako da ih i dalje krše...

Komentar jednog Aleksandra ispod teksta o tome kako se svi dovijaju da "prevare sistem", digao je Srbiju na noge, iz tri razloga: zato što su Srbi oduvek bili najpametniji, zato što jedva čekaju da "odu preko" a dok su u svojoj zemlji svim silama se trude da prevare sistem, i zato što nam je svuda bolje nego ovde, a kada smo ovde sami doprinosimo kršenju pravila...

Zato, evo jedne dobre lekcije za sve:

Foto: Facebook

Kakav je vaš stav? Da li se slažete sa Aleksandrom, ili sa vozačima koji bi da "varaju"?

Pišite nam mišljenje u komentarima!

Inače, postoji i grupa vozača kojima se ne meri prosečna brzina na auto-putu. O tome više pročitajte OVDE.

Ukoliko ne želite da dobijate opomene, niti dolazite u situaciju da plaćate kaznu, evo prosečnih vremena od rampe do rampe OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA