Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste sve propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest udarnija od koje. Na našem portalu istakle su se sledeće.

NASLOVNE STRANE SUTRAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za 6. avgust 2017. godine

Pomen žrtvama hrvatske vojno-policijske oružane akcije "Oluja" 1995. godine služen je danas u crkvi Svetog Marka u Beogradu, u prisustvu velikog broja građana i Srba izbeglih iz Hrvatske.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je tom prilikom da nema pomaka što se tiče ostvarivanja prava Srba u zemljama njihovog porekla kao što su prava na penzije, vraćanja zemljišta, i prava na boravište i prebivalište. Više o ovoj temi možete da pročitate OVDE.

Širom Hrvatske deca su slavila progon svojih vršnjaka u Oluji. Ponosno su mahali zastavicama i pozdravljali paradu, verovatno ne znajući da su njihovi preci nemilosrdno prognali s ognjišta svu srpsku decu koja su tada bila manje-više njihovog uzrasta, ne dajući im priliku da ponesu čak ni omiljenog medu.

Hrvatska se zdušno trudi da svoj naraštaj zadoji ljubavlju prema domovini, pa od malih nogu uči decu da slave i veličaju "Oluju", koja je za cilj je imala iseljavanje celokupnog stanovništva srpske nacionalnosti. Više pročitaje OVDE.

Brojni svetski mediji objavili su fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina sa odmora. Putin je letovao u južnom Sibiru gde je snimljen kako se sunča, peca, pliva, roni i šeta. Više o Putinovom odmoru pročitajte OVDE.

Na auto-putu je počela primena novog pravila obračunavanja brzine. Nema izmena u dozvoljenoj brzini kretanja, ali je kontrola drugačija. Kažnjavanje zbog prekoračenja prosečne brzine na osnovu nove formule počeće od septembra, kaže za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Na udaru vozači koji prave najveće prekoračenje.

Direktor policije Vladimir Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je, prema dosadašnjem uzorku merenja prosečne brzine kojom se vozila kreću od jedne naplatne rampe do druge, više od 85 odsto vozača poštovalo ograničenja. Više o ovome pročitajte OVDE.

Serija "Policajac sa Petlovog brda" se prikazivala tokom 1993. i 1994. godine a jedan od najomiljenijih likova je bio mali David, sin inspektora Boška Simića, kojeg je igrao Ljubiša Samardžić. Davida je glumio Marko Stojiljković, koji se odavno više se ne bavi glumom. Više o njemu pročitajte OVDE.

Žreb u Nionu spojio je Zvezdu sa možda neatraktivnim, ali i te kako moćnim ruskim Krasnodarom, koji stoji kao poslednja prepreka našem timu ka Ligi Evrope. Bilo je samo pitanje vremena kada će ruski mediji kontaktirati Miodraga Božovića, za komentar žreba u Nionu.

- Zvezdu i dalje pratim, jer ona je veliki i važan deo u mom životu - rekao je "Grof" Rusima i "preporučio" im se za dalju priču o aktuelnom sastavu koji vodi Vladan Milojević. Više pročitajte OVDE.

Pevačica Nataša Bekvalac i njen dečko Luka Lazukić su, kako se priča, presrećni zbog vesti da je ona trudna, a Lazukić je već naručio prsten posle čega će zaprositi Natašu. Više o njenoj trudnoći pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA