Neotkriveno blago Novog Pazara: Radnici su kopali ispred zgrade suda i naišli na dragocene ostatke hamama iz osmanlijskog perioda

Stručnjaci su odmah pristupili arheološkim istraživanjima i prema položaju, obliku i izgledu otkrivenih ostataka zidova, može se već sada pretpostaviti da pripadaju hamamu

  • 0

Radnici koji izvode zemljane radove ispred ulaza u zgradu Osnovnog suda u Novom Pazaru, pronašli su danas na dubini od oko dva metra, ostatke starih kamenih zidova.

VELIKO OTKRIĆE POSLE 500 GODINA: Pronađen grob Sulejmana Veličanstvenog BLIZU SRBIJE!

Arheolozi uzbuđeni zbog otkrića: Pronađeni ostaci džina od pre 1.500 godina (FOTO)

Direktor Muzeja "Ras" Fuad Baćićanin rekao je novopazarskom radiju "Sto plus" da na osnovu arheoloških istraživanja pretpostavlja da je reč o ostacima hamama iz osmanlijskog perioda.

- Naši stručnjaci su odmah pristupili arheološkim istraživanjima i prema položaju, obliku i izgledu otkrivenih ostataka zidova, može se već sada pretpostaviti da pripadaju hamamu, čiji je jedan deo ranije pronađen uz samu zgradu Muzeja - rekao je Baćićanin.

On je dodao da će detaljnije informacije biti poznate po okončanju arheološkog istraživanja prostora ispred Osnovnog suda, a da će kompletna slika biti dobijena tek posle istraživanja kompletnog poteza Žitnog trga.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA