Američki magazin pisao o ljutoj srpskoj kapljici: Tri reči bile su dovoljne da objasne sve!

Dat je osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove

  • 1
Rakija,rakije, piće, neobične ambalaže Foto: Telegraf

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem je ona opisana kao važan segment kulturnog nasleđa i "esencija srpskog bića".

Kako će Srbi bez rakije? Mraz urnisao šljivu, meštani Blaca očajni

Kako je saopštila Turistička organizacija Beograda (TOB), novinarka Kristin Vuković u svom članku, rakiju opisuje stihovima Mome Kapora.

- U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji - poručila je citirajući srpskog pesnika.

Ona je dala osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove.

Kroz degustaciju rakije u nekoliko beogradskih restorana, ona je opisala način pravljenja rakije od različitih vrsta voća, kao i njeno kombinovanje sa hranom.

Novinarki Vuković, domaćin je u Beogradu bila TOB, a direktor te organizacije Miodrag Popović kaže kako ljudi u Srbiji tretiraju rakiju kao lek.

On navodi da upotreba rakije u medicinske svrhe datira daleko u prošlost, a da je danas nezaobilazni deo obeležavanja svakog značajnog događaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    15. avgust 2017 | 11:27

    Kraj ovog meseca, pecem rankovacu. To je sumadinski caj!! Aroma, užitak pravi !! Za zimske dane i slave nema ravne. Probajte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA