Svi koji žive u Topoli i okolini muku muče sa strujom: Zbog problema sa stubovima, stradaju im kućni aparati

Navodi da će sa dolaskom zime problem biti još veći, a da je on nemoćan

  • 4

Meštani sela Donja Trnava i Šume kraj Topole godinama muku muče sa strujom, jer se žice često upletu, zbog čega dolazi do kvarova na kućnim aparatima kako navodi "Glas zapadne Srbije".

Božimir je prvi u kraju imao solarne panele: Sada svi hoće da ih sunce iz Gornjeg Milanovca ogreje (VIDEO)

Kroz šumu na Crvenom brdu, u dužini 300-400 metara prolazi niskonaposka mreža, koja strujom snabdeva oko 10 domaćinstava.

Goran Marjanović iz Donje Trnave, jedini ima trofazni priključak, pa prvi i oseti kad vetar zamrsi žice. Dodaje da se to dešava gotovo svakodnevno.

- I od najmanjeg povetarca zamrse se žice tada je struja prejaka ili preslaba, a onda stradaju kućni aparati. Neki su više puta pregoreli - priča Marijanović.

Telegraf.rs

On ističe da su žice u delu šume na oko dva metra od zemlje i da su upletene u visoko rastinje koje se u tom delu nalazi.

- Iz Elektrodistribucije, na svaki moj poziv pošalju ekipu koja dođe odseče drvo koje smeta i tako do sledeće prilike.Jednom prilikom je pala drvena bandera koje su stare oko 40 godina. Radnici su došli podigli je svezali za orah koji je takođe bio u fazi truljenja, preko noći se orah preturio, a sa njim i bandera, onda su morali da postave betonsku za koju su svezali drvenu - rekao je Marjanović.

Navodi da će sa dolaskom zime problem biti još veći, a da je on nemoćan.

- Direktno sam se obradio Elektrodistribuciji. Bio sam na razgovoru sa inžinjerom i rekao mi je da zna za ovaj problem, ali da ne mogu da ga reše, jer kako kaže nismo u programu prioriteta. Nemaju ni bandere ni kabal, a na moje pitanje šta da radim, jer čekati zimu u ovakvim uslovima je suludo, on mi je odgovorio da se na hladnoći žice zategnu pa neće biti problema - naglasio je Marijanović

(Telegraf.rs/Glaszapadnesrbije.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lalica

    15. avgust 2017 | 16:06

    I šta kaže inženjer? Zateći će se žice kad dodje zima. Dok jednom nekome ne pukne film pa njega zategne lopatom po ledjima. Kakav bezobrazluk!

  • Knić

    15. avgust 2017 | 12:05

    I u Opštini Knić, selo Grivac, takođe postoje veliki problemi sa snabdevanjem strujom. Napon struje je toliko slab, da ni veš mašina ne može da radi, a da ne pričam o tome da je seoska crkva NEOSVETLJENA!!! 15 god. obećavaju da će problem biti rešen!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA