MISTERIJA U SRBIJI: Mačke napadaju ljude, ne mogu da se odbrane od divljih kandži, a onda dobiju 30.000 dinara!

Mačke nanose ogrebotine, barem tako tvrde građani, pa su u pitanju lake telesne povrede

  • 5

U poslednje vreme su u opštinama Kuršumlija i Prokuplje učestale prijave građana za napade mačaka, te tako u Kuršumliji bude jedna nedeljno, a u Prokuplju je u poslednje vreme bilo dve. Ovaj trend je krenuo iz Kuršumlije.

Za 2 godine Grad Beograd platio 200 miliona dinara građanima koji su prijavili napad lutalice

- Svake nedelje imamo jednu do dve prijave građana da su ih povredile mačke. Do skoro je po odluci lokalne Skupštine vansudsko poravnjanje za štetu koju je građanin pretrpeo bilo 30.000 dinara, ali smo smanjili na 20.000 dinara.

- Građani sada pokušaju preko suda da ostvare svoja prava, ali su uvideli da dobijaju isto, ili manje, pa pristaju na vansudsko poravnjanje - kaže predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

U Prokuplju je do sada bilo tri, jedan građanin je odustao, u drugom slučaju je obavljeno vansudsko poravnjanje, a treći je trenutno pred nadležnim sudom.

Mačke nanose ogrebotine, barem tako tvrde građani, pa su u pitanju lake telesne povrede. Da li je stvarno reč o povredi koju je nanela mačka, gotovo nemoguće je utvrditi i ima prostora zloupotrebi.

Za razliku od ujeda pasa, mnogo je bezazlenije napraviti ogrebotinu, te su mačke postale odličan izgovor da se od lokalnih samouprava namakne koji dinar!

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    30. avgust 2017 | 13:03

    Boze, sta sve ljudi smisle!!!

  • Nenad 007

    31. avgust 2017 | 01:09

    Ma foliraju da bi naplatili odstetu,sami se povredjuju.to rade nezaposleni ljudi!?

  • Nemanja

    31. avgust 2017 | 02:53

    Inace macka ima manje bakterija u ustima nego pas a 100manje nego covek, ali joj je ujed najopasniji zbog ostrih zuba(duboko penetrira bakterije u tkivo) Svaki drugi covek(koga macka ujede) sigurno dobije infekcijuInace, a kod pasa tek par na svakih 10ljudi. Macka je 100% mesojed tako tako da u ustima nosi bakterije koje razlazu meso(anerobne bakterije koje prozdiru tkivo bez prisustva kiseonika)koje su veoma opasne za coveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA