≫ 

Nova SMS pljačka Srbije, koja je počela pre 3 dana: Evo kako su vam ukrali 180 dinara, a da ništa niste uradili! Odmah proverite svoj telefon! (FOTO)

Izvadio sam telefon iz džepa i video da su mi stigle dve poruke. Obe su bile sa broja 4444, gde su me obavestili da sam se prijavio na neki ClubInside servis po ceni od 180 dinara za 3 dana, i to zaduživanjem telefona

  • 30

Preveliki računi, naplaćivanje raznih naknada, jednom rečju telefonske prevare nisu niša novo. Ali ovaj put dobro otvorite oči i pripazite "šta vam telefon radi u džepu", jer na pomolu je nova telefonska prevara koju vam mogu debelo naplatiti, čak 180 dinara po poruci, a možda i više, a da i ne znate kako se to desilo.

Ne odgovarajte na propušten poziv ili poruke sa ovog broja: Zažalićete kad vam stigne račun!

Naime, našoj redakciji se javio čitalac Bojan Marković (27), kome se dogodila slučajnost da mu telefon sam aktivira aplikaciju ClubInside servisa i gde mu je sa računa bez njegovog znanja skinut novac.

- Izvadio sam telefon iz džepa i video da su mi stigle dve poruke. Obe su bile sa broja 4444, gde su me obavestili da sam se prijavio na neki ClubInside servis po ceni od 180 dinara za 3 dana, i to ''zaduživanjem telefona''.

- Odmah sam pomislio da je neka prevara, jer mi je telefon bio u džepu, a nikakve prijave nisam slao. Istog momenta sam proverio stanje kredita i zaista mi je bilo skinuto 180 dinara. Čim sam to video, pozvao sam korisnički servis - priča Bojan.

U korisničkom servisu imaju objašnjenje za ovaj slučaj.

- Korisnik se verovatno slučajno prijavio ako telefon nije bio zaključan, pa je otvorena pop-up reklama, a čim ona iskoči ovaj servis te automatski prijavljuje, hteo ti to ili ne - pojasnio je operater korisničkog servisa.

Foto: Pixabay

Takođe su pojasnili da je taj ClubInside servis navodno zabavnog karaktera i šalje poruke obaveštenja, a svaku poruku koju vam pošalje naplaćuje 180, a nekad čak i 360 dinara!

- Imao sam sreću što sam odmah reagovao i isključio "servis", jer su mogli da mi pošalju nekoliko poruka i da me opelješe - dodao je Bojan.

Iz servisa takođe savetuju da se uvede opcija na broju da se ubuduće ovakve prevare preko pop-up reklama automatski blokiraju, čak i ako se desi da slučajno nekad na interenetu naletite na njih.

Čim primetite poruku ovog tipa, odmah postupite kako smo opisali, a nije zgorega da obavestite i svoj korisnički servis.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbich

    8. novembar 2017 | 18:22

    meni se dogodilo, ali poenta je sto niko nije poslao potvrdni sms, mts nije mogao da raskine vezu za naplatu pa sam morao da zovem firmu da to raskjnem, platio sam naravno ali se pitam sta policija radi.....

  • Hektor

    8. novembar 2017 | 17:12

    Meni je clean master nagurao 10.000 dinara račun za telefon... nije me čak ni obavestio. Samo mi je stigao račun i kad sam pitao operatera zašto su mi nagurali ovoliki iznos? Rekli su mi da sam instalirao clean master aplikaciju i da su mi oni skinuli sa računa!

  • Svemirka

    8. novembar 2017 | 19:50

    Dogodilo se i mojoj majci koja je starija zena i ne razume se najbolje. Njoj je mesec dana stizalo i napravilo racun preko 3000din. Ono sto mene revoltira je to sto operateri ne reaguju na ovakve prevare. Iza famoznih sms-a je stajala firma koja je registrovana u Novom Sadu. Iako je jasno da je u pitanju prevara i otimanje novca niko ama bas niko od nadleznih ne reaguje. Iznad svega me cudi to sto se operateri jako lepo ogradjuju, a taj isti operater prosledjuje novac dalje tim otimačima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA