Opasna pojava u Srbiji: Masovno se gaje pečurke koje deluju kao LSD, uzgajaju se u kućama

Pečurke izazivaju halucinacije i euforiju, ali su veoma štetne po mozak i psihu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ivan
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Miloš

    01. septembar 2021 | 01:41

    Retko je da neko postane ovisan od pečurki. Takođe pečurke imaju malu sansu da ostete mentalne funkcije. Pečurke, kao psihoaktivna supstanca je ona koja može doprineti u pomoći za lečenje anksioznosti i depresije. Pečurke su najbezbednija rekreativna droga koju fizičko lice može da ume. Više od 12,000 individualaca je reklo da je 2016 uzimali pečurke, dok je procenat onih koji su hitno trebali medicinsku pomoć bio samo 0.2%. Ta stopa je ⅚ puta niža nego kod LSDa, MDMA, alkohola i kokaina i 3 puta manja od kanabisa. Smrt od trovanja njima je gotovo nemoguća, dok su posledice mnogo veće sa rizikom trovanja kod drugih gljiva.

  • ivan

    17. januar 2021 | 19:29

    Jel.....a Alkohol shta radi a dete moze da ga kupi na svakom kijosku... Koliko ljudi je poginuli po uticajem Nasilje u porodici.... Zavisnost Duvan shta radi coveku koliko ga truje i pravi narkomana od njega "Ne mogu da pocnem dan bez cigare i kafe ujutro..." Alo bre ko se drogira ovde onda LSD i magicne pecurke Leche od depresije i zavisnosti... Dokazano naucno i praktikuje se uveliko nego se to klasifikuje kako vishe kome odgovara Tri dana za redom kada uzimate LSD on totalno GUBI EFEKAT A vodka radi svaki dan... Dolazili pijani na posao nikakvi... A odredjene koleginice tresu se jer nisu bile na cigari 3 h.... Sramota shto se klasifiguje kao droga.... Pre nekoliko stotina godina spaljivali su ljude na lomachi jer su rekli da zemlja nije ravna...

  • Magična pečurka

    12. decembar 2017 | 10:29

    Psihodelične pečurke nisu štetne, nego pozitivno utiču na psihu! Jedino ne sme te ih koristiti sami i sa alkoholom, jer kombinacija sa alkoholom izaziva trovanje!!! Ne koristite ih sami, zato što prilikom tripa koji traje oko 3-4 sata, možete pasti u paniku, i najbolje je da je neko uvek pored vas! Na internetu imate puno tačnih informacija o vrstama halucinogenih pečurki, kako da ih gajite sami i kako da ih koristite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA