• 0

Ambasador Finske posetio Novi Sad (FOTO)

Gradonačelnik je rekao da Novi Sad mnogo ulaže u efikasnost i digitalizaciju administrativnog aparata, naglašavajući da Novi Sad prednjači u Srbiji kada je reč o brzini izdavanja građevinskih dozvola

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Finske u Srbiji Nj.E. gospodina Pertija Ikonena.

Saradnja grada Novog Sada i Evropske investicione banke (EIB)

Sastanku u Gradskoj kući takođe su prisustvovali predstavnici Nordijske poslovne alijanse i saradnici gradonačelnika zaduženi za oblasti privrede i komunalnih delatnosti, a razgovarano je o mogućnostima za unapređivanje saradnje i komunikacije između javne administracije i nordijskih kompanija.

Među članovima Nordijske poslovne alijanse bili su predstavnici kompanija ''Telenor'', ''Volvo'', ''Q-Free'', kao i ambasada Danske i Švedske. Ambasador Ikonen naglasio je da Alijansa broji 50 članova i da se redovno sastaju kako bi adekvatno odgovorili svim izazovima sa kojima se nordijske firme susreću u svom poslovanju.

Foto: Promo

Gradonačelnik je rekao da Novi Sad mnogo ulaže u efikasnost i digitalizaciju administrativnog aparata, naglašavajući da Novi Sad prednjači u Srbiji kada je reč o brzini izdavanja građevinskih dozvola. On je takođe istakao da je Novi Sad izuzetno jaka IT zajednica sa snažnom podrškom Fakulteta tehničkih nauka, i da kao univerzitetski centar proizvodi izuzetno stručne kadrove.

Gradonačelnik Vučević i ambasador Ikonen složili su se da je od velikog značaja za razvoj poslovnog ambijenta logistička podrška kompanijama od strane državnih poslenika i diplomata, a ambasador se zahvalio gradonačelniku na prijemu i razgovoru o konkretnim pitanjima važnim za tu oblast.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima