• 5

Poražavajući podaci! Za dve godine 35 maloletničkih porođaja

- To govori o tome da su nam znanja o reproduktivnom zdravlјu  na  nešto nižem nivou - rekla je Slavica Đukić Dejanović

  • 5

Za poslednje dve godine zabeležen je porast maloletničkih trudnoća i porođaja. Tako je u ovom periodu bilo čak 35 porođaja u kojima su majke maloletne osobe, izjavila je ministarka bez portfelјa zadužena za demografiju i populacionu politiku u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejnović, koja je danas u Prokuplјu otvorila novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove "Neven".

Maloletne trudnice imaju više šansi za prevremeni porođaj

- To govori o tome da su nam znanja o reproduktivnom zdravlјu  na  nešto nižem nivou. Moramo  se više posvetiti obrazovanju, zajedništvu u materijalnim investicijama u cilјu postizanja  zajedničkih cilјeva. Povećanje nataliteta je jedan od prioritetnih cilјeva naše Vlade - kazala je ministarka.

Foto: Telegraf

Ipak, materinstvo i roditelјstvo je po podacima koji nisu pohvalni u prokupačkoj opštini, pokazalo da je reč o neplaniranim trudnoćama. Za razliku od maloletnih majki, one koje su u najbolјim godinama za reprodukciju se slabije odlučuju za proširenje porodice.

U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" do 25. decembra rođeno je 632 novorođenčeta, što je za nijansu manje u odnosu na isti period prošle godine.

Daljinac

(B.R.)

Komentari

  • mama

    Eh da ih je bilo jos jer bjela kuga nas ubi, sta hvali kad je vec tu. Bolje nego abortus, a prije nego sto se zacne treba djeci objasnjavati i pricati. Kad se desi nek se rodi, kako poslhe vidjecemo, svako moze da odgoji jedno poslhe ce vise paxiti

  • Ваљда је тако

    Тога је увек било и биће, нема ту много везе са информисаношћу, једноставно деси се, само ту децу што су родиле треба усмерити и помоћи, да заврше школу нађу посао, и не слушати осуду и коментаре околине, никако не удавати на силу ,,због бруке и нагађања чије ли је и на кога личи" имам случај у комшилуку, зато овако и пишем

  • Vanja

    Majke zastitite cerke. Od vas zavisi kakve ce one biti. Da li cestite ili nemoralne

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima