≫ 

Amfilohije u Božićnoj poslanici opet napao žene: One koje abortiraju su ubice, a njihova utroba radionica smrti

Mitropolitu očigledno nije bilo dovoljno kada je u oktobru napao žene koje abortiraju. Sad je to isto morao da uradi i na Božić

  • 41
Amfilohije Radović Foto: Medija centar Beograd

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kritikovao je ponovo, samo ovog puta u Božićnoj poslanici, pravo na abortus, nazivajući ga "čedomorstvom, čovekoubistvom, hristoubistvom i bogoubistvom".

Amfilohije: Srpkinje pobiju više dece nego Tito, Musolini i Hitler

Znatan deo poslanice uoči predstojećeg Božića, Amfilohije je posvetio temi abortusa, navodeći da "nije slučajno" da je to pravo "ozakonjeno u vreme ateizacije ljudskog roda".

- Nije čudo što se u tim istim vremenima praznik majke zamenjuje praznovanjem 'žene' (danom žena), to jest nečim bezličnim - naveo je mitropolit SPC-a.

Prema njegovim rečima, utroba žene je stvorena da bude radionica života.

- Uništavanjem prirode oko nas lišavamo je njenog bogodanog smisla. Ubijanjem začete dece, materina utroba se pretvara u radionicu smrti - rekao je Amfilohije.

Printskin: Youtube/Live Action

OPLEO I PO DEDA MRAZU

Mitropolit crnogorsko primorski u Božićnoj poslanici govorio je i o "komercijalizaciji" Božića i Deda Mrazu.

- Tvorac i darodavac večnog života pretvara se u starčića koji deli deci obične darove... Predvečni Bog koji rođenjem od Deve ostaje Dete malo, obdarujući time ne samo decu nego i svo čovečanstvo - večnom mladošću, svodi se na trgovčića i zabavnika dečijeg - naveo je Amfilohije.

Ocenio je da "nije nimalo slučajno što su obezbožene ubice nebeskog očinstva u XX veku postale oceubice, materoubice i deteubice".

- Tako i današnji humanizam, koji se temelji na razovaploćenju Boga Logosa, na njegovom svođenju na Deda Mraza... obogotvoruje deteubistvo, materoubistvo i oceubistvo, stremeći da uništi Sveto Trojstvo, to jest dete, majku i oca, koje je slika i obraz Boga Ljubavi, Oca i Sina i Duha Svetoga naveo je mitropolit SPC-a.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kondor

    5. januar 2018 | 17:09

    Mitropolit upozorava,jer zna ako se taj trend nastavi,od srba i pravoslavlja ce ostati pasaluk

  • DaDa

    5. januar 2018 | 17:08

    Da je Bog samo ljubav ne bi bilo ovoliko ratova, bolesti, nepravdi, siromaštva...

  • Marina

    5. januar 2018 | 17:02

    Ovaj bolje da se više ne oglašava. Šta sve rade pojedina svestenik lica, a crkva ne osudjujete. Očistite svoje dvorište pa onda kritikujte narod. Pogotovo žene ostavite na miru. Zašto se ne oglašava te kad su žene i deca surovo ubijani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA