Decu nam na ekskurzije voze pijani vozači: Prošle godine iz saobraćaja isključeno njih 19, a alkohol nije jedini razlog!

- Na vanredni tehnički pregled upućeno je sedam autobusa, pri čemu su kod šest utvrđene nepravilnosti. Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena dva autobusa u toku same ekskurzije - navode MUP-u

  • 6

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 17 vozača autobusa tokom 2017. godine, neposredno pre polaska na ekskurziju, dok su dvojica isključena tokom putovanja, pokazala je opsežna kontrola ispravnosti autobusa i sposobnosti vozača, koju je policija prošle godine sprovela kada su u pitanju ekskurzije.

Od iduće godine ekskurzije za naše đake isključivo po Srbiji: Evropske prestonice posećivaće samo maturanti

- Razlozi su uglavnom alkohol i prekoračenje vremena predviđenog za vožnju - navodi za "Blic" Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Prema podacima MUP-a, tokom 2017. pregledano je 16.058 autobusa,  a kontrolu sprovode i u slučaju kad direktori škola propuste da policiju obaveste o putovanju.

Foto: Profimedia/Uppa entertainment

- Direktori škola su u obavezi da najkasnije 48 sati pre putovanja obaveste policiju o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa i broju prijavljenih učenika - objašnjavaju u MUP-u.

Saobraćajna policija na licu mesta proverava da li vozač poseduje vozačku dozvolu i lekarsko uverenje, vrši se alkotestiranje, a zatim proverava i kartica njegovih aktivnosti i odmora za tekući mesec, ali i prethodnih 28 dana.Temeljno kontrolišu autobus, posedovanje neophodnih dokumenata, nalepnica i opreme. Čak i kada autobus ima uverenje da je tehnički ispravan, saobraćajna policija može da ga pošalje na vanredni pregled ukoliko smatra da ima potrebe za tim.

Tasko je policija prošle godine i pronašla niz nepravilnosti.

- Na vanredni tehnički pregled upućeno je sedam autobusa, pri čemu su kod šest utvrđene nepravilnosti. Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena dva autobusa u toku same ekskurzije - navode za beogradski list u MUP-u.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hasan-seckati

    19. februar 2018 | 10:25

    Ako prodje, prodje, a ako ne prodje, nikom nista! Gleda se samo kako da se sto vise zaradi! Autobusi stari, prevoznik sto jeftiniji, hotel se raspada, termin exkurzije neatraktivan... a konacna cena drakonska! Iako se zna da je direktor u kombinaciji sa agencijom, tuzilastvo cuti!

  • Daa

    19. februar 2018 | 09:59

    Srpska posla

  • Mrmot

    19. februar 2018 | 09:53

    Ko ce za to da odgovara!!!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA