≫ 

Crni vikend u Prokuplju: Obilan sneg počeo da se topi, pa krenule poplave. Na ulicama tužni prizori (FOTO)

Korito ove reke je u drugoj polovini prošle godine, kako je tada objavila Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplјe, čišćeno, baš zbog opasnosti od poplava, ali očito da nije dobro očišćena

  • 13

Dok je u centru grada odron pola kuće izbacio na ulicu, u selu Donja Trnava izlila se lokalna reka i ona sve više raste. Ovo je prvo izlivanje od kako je sneg počeo da se topi. Reka sve više nadolazi i postoji realna opasnost da potopi i okolne kuće.

Miloš (38) je pobegao iz Beograda i na selu obnovio pradedinu kuću od blata: Nema interneta ni televizije, kupa se u Moravi i obožava svoj život (FOTO)

Foto: Telegraf

- Upravo sada je probila korito i kreće se ka oranicama, a kako vidite, ugrožen je i objekat Gradskog vodovoda - kazao nam je meštanin ovog sela.

Foto: Telegraf

Korito ove reke je u drugoj polovini prošle godine, kako je tada objavila Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplјe, čišćeno, baš zbog opasnosti od poplava, ali očito da nije dobro očišćena, jer je prva veća količina vode opet izazvala problem.

Foto: Telegraf

U Kosovskoj ulici tokom popodneva odvalilo se brdo u samom centru grada i deo kuće je završio na ulici. Iako je ovo najprometniji deo grada, na sreću nema povređenih, ali postoji opasnost da se nastavi odron zemljišta i da i druga kuća koja se lepi uz ovu završi na ulici.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuković

    4. mart 2018 | 13:08

    Jutros je par košarkaša imalo trening na terenu na obali našeg potoka. Nije bilo vode van korita, ni po njivi. Nove nade košarke preuzimaju pozicije.

  • Joksy

    4. mart 2018 | 11:04

    Pa ovo kod vas na jugu nije toliko strašno. Ja pomislila da je puno gore.

  • Bulatovac

    4. mart 2018 | 10:50

    Jutros sam prešao preko ove rečice. Ona se nije izlila, u koritu je. Ova voda je iz Violetine njive, tu je ona zatrpala kanal za odvod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA