≫ 

Vremenske nepogode u Srbiji: U Jagodini padao grad veličine lešnika, Velika Morava se na nekoliko mesta izlila iz korita

Narednih dana očekuje se otapanje snega sa planina

  • 0

Vodostaj Velike Morave i dalje raste kroz Pomoravlje. Oko 15.30 sati Jagodinu i okolinu je zahvatilo nevreme, jaka kiša sa gradom veličine lešnika, praćena grmljavinom.

JEZIVI TALAS IDE KA SRBIJI: Sava dramatično preti Beogradu, evo koliki će vodostaj biti sledeće nedelje

Kod Varvarina, od juče je vodostaj Velike Morave je porastao 19 centimetara i iznosi 251, kod Ćuprije 23 centimetra i iznosi 312 centimetara i kod Bagrdana (Jagodina) je porastao 56 centimetara i iznosi 493 centimetra.

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda Srbije (RHMZ), vodostaj na Velikoj Moravi će umereno rasti sve do 13. marta i kretaće se između redovne i vanredne odbrane od poplava.

Narednih dana očekuje se otapanje snega sa planina preko 1.300 metara, stoji na sajtu RHMZ.

Foto: Čitalac Telegrafa

Velika Morava je na nekoliko mesta izašla iz korita. Radi se o nebranjenim mestima, i voda je ušla u vikend objekte koji si izgrđeni na samoj obali reke, između obale i nasipa, gde nisu smeli biti izgrađeni,

Podsećaju u Vodoprivrednom preduzeću u Ćupriji.

Kod Paraćina sinoć je obustavljen daobraćaj, na lokalnom putu Čepure - Raševica, mestu kraj Velike Morave, koje nije branjeno.

VIDEO: Kad nebo progovori... Apokaliptično nevreme nad Srbijom

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA