≫ 

Miloš je čuo za nova pravila u saobraćaju, ali nije za ovo: Policajci su jutros zaustavili njegov auto, a kazna je porasla čim je progovorio!

Miloš je taman prolazio raskrsnicu kada je ugledao kola saobraćajne policije i policajca koji mu pokazuje znak da stane

  • 17

Koliko je saobraćajna policija neumoljiva, pokazuje primer našeg čitaoca Miloša Ivkovića (35) koga je jutros zaustavila patrola i pisala mu kaznu od 15.000 dinara, kako on kaže, ni za šta! A posle je cifru digla na 20.000 dinara! Niti je, kako kaže, vozio prebrzo, niti je bio pijan, niti mu je bio neispravan auto.

Jožef je vozio bicikl sa 2,12 promila alkohola u krvi: Kaznu od 108.000 dinara može da plati samo ako sve proda

Nevezivanje pojasa koštaće vas 10.000 dinara, a ovo su ostale strože kazne: Usvojen predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja

Šta se zapravo dogodilo?

Miloš je taman prolazio raskrsnicu kod TC "Ušće" kada je ugledao kola saobraćajne policije i policajca koji mu pokazuje znak da stane.

- Samo što sam zaustavio auto i otvorio prozor, kad eto ga. Prilazi mi saobraćajac i u sekundi izgovara više stvari odjednom: "Na šta vam to liči auto, ne vidi se čestito ni boja na njemu? Kad ste ga poslednji put prali? Kakve su to tablice? Kako da vas iko u saobraćaju identifikuje? Zašto vam je prljav taj pojas? Znate li da se to nekad i pere, kao i retrovizor. Kako vidite da vozite uopšte?! E zato ćete sad lepo da platite kaznu od 15.000 dinara da se opametite i da prestanete da ugrožavate i sebe i druge učesnike u saobraćaju" - nabraja naš čitalac za šta su mu sve pisali kaznu.

Foto: Pixabay

U prvi mah, bio je zbunjen onim što mu je saobraćajac rekao jer je prethodne noći padala kiša i prilično oprala auto. Znao je da mu auto nije cakun-pakun, ali da je baš toliko prljav, pa ni mnogi drugi na ulici nisu bolji, pomislio je.

Rešen da se pobuni, jer policajac nije u pravu, a ni iznos koji mu je naveo nije mali...

- Ali, preterujete. Nije baš tako. Tablice se lepo vide, a i koga je briga kakav mi je pojas, bitno je da je vezan - promucao je Miloš.

Foto: MUP Srbije

Na to će njemu policajac:

- Šta? Još me praviš ludim?! Zbog ovoga, za tebe je kazna 20.000 na licu mesta ili ideš sa nama pravo u zatvor!

Šta će, Miloš je počeo da vadi dinare iz džepa i da se prebrojava, a onda shvati da nema kod sebe toliko i da će morati da pođe sa njima i na drugi način odsluži kaznu jer ako nastavi da se ubeđuje, cifra možda još naraste.

Foto: Shutterstock

Aprilililili! Srećan vam Dan šale i nadamo se da se niste naljutili na nas! Ipak je Svetski dan šale. Ako još niste smislili kako da prevarite nekoga - samo im pošaljite neki od naših PRVOAPRILSKIH TEKSTOVA! U komentaru nam napišite šta ste smislili i kako je prošlo.

Daljinac

(A.Prililić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA