• 14

Valjevac prvi zaglavio zatvor zbog prekršaja po novom Zakonu o saobraćaju: Evo šta je uradio

Zadržan je u stanici policije, a nakon toga sproveden pred prekršajnog sudiju

  • 14

Od kad je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti saobraćaja, prvi koji je dospeo iza rešetaka je Valjevac Goran Č.

Da li je dovoljno samo "Srbina udariti po džepu" ili smo mi saobraćajno nevaspitana nacija? Intervju sa Damirom Okanovićem (VIDEO)

Kad ga je patrola valjevske saobraćajne policije zaustavila u "renou 5", uradili su mu alko-test i utvrdili da u organizmu ima 2,04 promila alkohola, odnosno, da se nalazi u stanju potpune alkoholisanosti.

Zadržan je u stanici policije, a nakon toga sproveden pred prekršajnog sudiju koji mu je po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja izrekao momentalnu zatvorsku kaznu od 15 dana, zabranu upravljanja motornim vozilom od devet meseci, 15 kaznenih poena u njegovoj saobraćajnoj dozvoli i 2.000 dinara za paušalne troškove postupka, saznaje "Blic".

Novi ZOBS za vožnju automobile sa preko dva promila alkohola u organizmu propisuje zatvorsku kaznu od 30 do 60 dana, ali je Prekršajni sud Goranu Č. tu kaznu, ipak, ublažio.

VIDEO: Koliko bi naduvali ovi ljudi da su seli za volan?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Лицемер

    Све је то у реду али зашто за пешаке који прелазе пешачки на црвено не важе казне као за возаче који пролазе црвено.

  • čarls bronson

    Ne da se hvalim ali sam pre par godina imao 3,75, u rutinskoj kontroli, i po izveštaju policajaca bio sasvim normalan . Možda je nekom 0,oo kao meni pomenuta cifra. Ko to zna ? Inače '89 i '02 sam imao dva teška sudara sa moje strane bez alkohola, ali su dva bambusa precenili svoje mogućnosti . Ipak bih svima savetovao da ukoliko iduu na neko lavlje ili bilo koji događaj gde je predviđena alko stimulacija da idu taksijem ili nekim drugim alternativnim prevozom . Ne samo zbog sebe , već zbog drugih i njihovih porodica .

  • OIvan

    Ja dobio kaznu od 110 000,00 rsd naduvao 2,02 ovo od 15 dana zatvora smesno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima