≫ 

Bogoljub Karić objavio potresni status o bolesti svoje snaje: "Poslali su je u Zagreb na lečenje, nismo se dvoumili nijednog trenutka"

- Svi su nam rekli da idemo u Zagreb - napisao je Karić

  • 7

Bogoljub Karić postavio je na svom Fejsbuku status koji je potresao mnoge, jer ljudi nisu svesni da je zdravlje stvarno najbitnije. Možda deluje kao kliše, ali kada pročitate njegovu objavu shvatićete da je u pravu.

Bogoljub Karić: Povezivanje privrednika veoma važno za ceo region

Prenosimo vam njegov status u celosti:

"Dragi moji,

Kada se čovek teško razboli onda je sva nada u Boga i u ruke lekara-hirurga od čije vam spretnosti, umešnosti i znanja zavisi život i budućnost.

Kada je nedavno našoj Hafi Mulić, ćerki predivnih roditelja Derviša i mama Naze, našoj snajki, sestri, koja je sa 18 godina kao devojčica došla u porodicu Karić iz Peći. Dragomirovoj supruzi je saopšteno da joj je jetra napadnuta opakom bolešću, skoro svi naši prijatelji lekari, kako iz Beograda tako i iz sveta, su nam rekli da ne treba da idemo ni na Zapad, ni na Istok, već u naš komšiluk!

Svi su nas uputili samo u jednom pravcu - prema Zagrebu, klinici Merkur i doktoru Stipislavu Jadrijeviću. Nismo se dvoumili nijednog trenutka kome da poverimo život naše Hafe - jer dr Stipislav je jednostavno najbolji!

Operacije jetre koje je on izvodio (a uradio ih je oko 2500) su jednostavno remek-dela ove, verovatno najhumanije ljudske profesije. Njegov neverovatan talenat, znanje i majstorstvo priznaju i praktično svi svetski veliki doktori, njegove kolege. Jer dr Jadrijević je jedan od lekara koji pomera granice svetske medicine!

On je još 2014. godine među prvima na svetu izveo operaciju jetre "ex vivo" - tako što je jetru pacijenta izvadio iz tela, onda, na drugom stolu, odvojio tumor od jetre i zatim uspešno vratio zdravi ostatak jetre u telo pacijenta. Operacija je uspela, žena kojoj je ova neverovatna intervencija urađena, prohodala je posle 6 dana!

Podatakom da je uspešnost transplatacija jetre koje izvodi dr Jadrijević čak 96%, ne mogu da se pohvale ni najbolje klinike na svetu, uključujući i japanske, nemačke ili italijanske. Osim operacija jetre dr Jadrijević radi i možda najtežu transplantaciju - presađivanhe pankreasa!

Zbog svega toga je ovaj izuzetni, nesvakidašnji hirurg proglašen prošle godine za naj-doktora u Hrvatskoj. Za njegove pacijente on nije samo naj-doktor nego i naj-čovek sličan bogu, jer vraća ljudima život, nadu i sreću!

Veliko vam hvala dr Stipislave za sve što ste uradili i što radite za sve ljude kojima ste bili spas i kojima ste produžili život!

Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić!"

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    20. april 2018 | 11:50

    Zanm da se mnogi nece sloziti,ali to su stvari koje treba da ostanu u -porodici... (Neukusno je pricati, o svojoj dobroti ,i porodicnim - problemima.)...

  • Jana

    20. april 2018 | 13:54

    "Medicina to ti je hirurgija, sve ostalo je sudbina." Danilo Bata Stojković u filmu Sabirni centar.

  • Tijana

    20. april 2018 | 22:12

    Dr Jadrijevic je vrhunski ekspert, veoma prijazan covek, kojeg sam imala priliku upoznati na jednom kongresu u Budimpesti. Sve najbolje Kariću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA