Dragoslav odlazi u zatvor jer mu je čivava Laki prestupnik: Nije ga lepo vaspitao, a sada se plaši da ne ugine dok je on u pritvoru

Branković će otići na izdržavanje kazne

  • 22

Uz obrazloženje da nije lepo vaspitao svog psa, komičar Dragoslav Branković-Gile po odluci Prekršajnog suda u Leskovcu mora da "odleži" tri dana u zatvoru, počevši od 21.maja, jer mu je čivava "prestupnik". 

U hodniku zgrade u kojoj žive Dragoslav i njegova čivava Laki, nalazi se stara vitrina uz koju "prestupnik" voli da obavi malu nuždu. Komšije su prijavile Brankovića i epilog je da ovaj Leskovčanin mora u zatvor.

- U hodniku zgrade u kojoj stanujem godinama stoji neka stara vitrina, kažu da je vlasništvo pokojnog čuvara gradilišta zgrade. Ne znam iz kojih se razloga moj Laki, čim primeti otvorena vrata našeg stana, zatrči i na brzinu obavi malu nuždu uz tu vitrinu.

Ova tema iz gradskog prevoza je uzburkala internet, ali je vozač autobusa bio u pravu (VIDEO)

Neko od anonimnih prijavljivača iz komšiluka napisao je ovdašnjoj komunalnoj policiji ili inspekciji da ja navodno svojim starim ormanom zagađujem životnu sredinu, a oni su prijavu prosledili sudu. I tako je sve krenulo, ja nisam dobio sadržinu prijave, ali sam dobio ovo rešenje Suda za prekršaje da sam kažnjen - kaže nam Gile Branković.

Čivava, nevaspitani prestupnik "oterao" vlasnika u zatvor Foto: Pixabay

Pojedine komšije su uz njega.

- Da nije žalosno, bilo bilo bi smešno. Ta vitrina nije Giletova, već stara opštinska vitrina, prvog kućnog saveta stare zgrade, u kojoj su svojevremeno šefovi gradilišta držali radne naloge i druge papire. Gile je morao po nalogu inspekcije da je rasturi i ukloni iz hola zgrade iako ona nije njegova, ali eto tu njegov mali pas Laki vrši malu nuždu - rekla je jedna od stanarki u zgradi, koja je zahtevala anonimnost da se ne bi zamerila ostalim komšijama.

Branković će otići na izdržavanje kazne, ali ima problem, jer za to vreme nema kome da poveri Lakija na čuvanje.

Dragoslav ide "iza rešetaka" jer mu je pas nevaspitan Foto: Profimedia

- Moj Laki je prilično miran i vezan za mene, navikao je da ga ja hranim. Bojim se da ne ugine dok sam ja u pritvoru. Ako već moram u pritvor zbog "prekršaja", mogu li i Lakija da povedem u zatvor sa mnom - zapitao se Dragoslav Branković.

Postoji mogućnost da Branković odloži kaznu zatvora uz molbu potkrepljenu ozbiljnim razlozima, ili da plati kaznu od prvog honorara, ili da, pak, rešenje o pritvoru sud preinači u humanitarni rad.

Šta će od toga uraditi Branković nije za sada obavestio leskovački sud.

VIDEO: Pas bio uz devojčicu i pomogao porodici da je pronađu

(Telegraf.rs/mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucija

    16. maj 2018 | 19:34

    Sloboda za Dragoslava! Pasja prava za Lakija! Za vitrinu nema spasa!

  • Srboljub

    16. maj 2018 | 19:44

    I ako ga kaznili, volim i ja psa ali vidim o njemu računa i niko sem mene ne mora da trpi maltretiranje. Kakav gazda takav i pas. Nevaspitan.

  • Coca

    16. maj 2018 | 19:40

    Ta anonimna sto prijavljuje nevoli ni ljude a kamoli zivotinje!Nekim ljudima je zivotna hrana da tasterisu i prijavljuju komsiluk!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA