Profesorku šokirao pismeni iz matematike učenika: Koju biste mu vi ocenu dali? "Kec" k'o vrata ili 5 za umetnički "dojam"

Slika govori hiljadu reči

  • 13

U grupi na Fejsbuku "Profesori matematike", matematičarka se našla u "nebranom grožđu", pa je potražila pomoć oko ocenjivanja zadatka jednog učenika.

Profesorka srpskog nije znala kako da oceni dete, pa tražila pomoć: Šta biste vi uradili na njenom mestu?

Iako ste možda u prvi mah pomislili, ne obraćajući pažnju na profesorkinu dilemu, ipak nije u pitanju rad iz likovnog, već iz matematike. Šta se učeniku desilo pa je rešio da na ovaj način uradi pismeni zadatak, ne znamo. Očigledno mu prirodne nauke nisu jača strana. Ili je možda već prezasićen od učenja, pa rešio da ga profesorka upamti.

Neki su bili blagi, pa nisu bili za najnižu ocenu, Foto: Facebook/Profesori matematike na FB

Ipak, čini se da dileme nema kod ostalih profesora, bar kod većine, "kec kao vrata", jer "slika govori hiljadu reči". "Sa crteža se može zaključiti da učenik zna da prepozna pravougaonik, kvadrat, paralelogram, jednokraki trougao, pravougli trapez, krug, ocena dovoljan (2)".

A jesmo li pomenuli da je u pitanju učenik osmog razreda?

Foto: Facebook/Profesori matematike na FB

VIDEO: Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zašto

    25. maj 2018 | 08:34

    a zašto moramo svi da budemo isti,unificirani,i mislimo na isti način? da bi bili nečiji robovi i radili za tek toliko da preživimo. čim se pojavi neko ko drugačije misli eliminiši ga ,pošalji psihjatru, ubi svaki pojam u njemu da se ističe time što drugačije misli. hoćete li robote koji rade i ne misle ili ljudsku rasu sa različitim pogledima na svet koja vuče napred?

  • Niki

    24. maj 2018 | 23:44

    Treba psiholog da vidi crtez,zato sto je uradio zadatak na svoj nacin ali crtez i govori da bezi od kuce!To je dete u pubertetu a crtez govori vise od reci i psiholog bi trebao da obavi razgovor!

  • Apsurdistan

    25. maj 2018 | 08:34

    Дечкоје потпуно незаинтересован и види се да му је било досадно па "жврљкао" читав час. Да Вас подсетим да се од ученика 8. разреда данас тражи да се определи за животно занимање, а овај је скроз у облацима (који су и најнагллашенији на цртежу)! Што се математике тиче ова двојка му је "премија" а разговор са психологом не би шкодио, чак би био пожељан. Mожда би требало да се консултују и родитељи....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA