≫ 

Slučaj iz Žitorađe u Srbiji se nikada ranije nije desio: Policija kaznila pešaka jer se kretao pogrešnom stranom ulice (FOTO)

Policija mu je napisala prekršajni nalog i rekla mu da je kazna 3.000 dinara, a ukoliko plati u roku od osam dana, smanjuje se na 1.500 dinara

  • 73

Svi znamo da sa policijom nema pregovora kada je u pitanju neki saobraćajni prekršaj, ali da su zaista uvek u pravu? Slučaj jednog momka iz Žitorađe, verovatno jedinstven u Srbiji, ostaće svakako upamćen.

Naime, Bojan Krstić iz Podine kod Žitorađe, doživeo je nedavno, kako sam kaže, veliku neprijatnost od strane policijske patrole, koja mu je napisala kaznu zato što se navodno kretao pogrešnom stranom kolovoza.

>>> Fotografija iz Užica koja savršeno oslikava nepravdu: Sirotinji kandža, "budžama" ni kazna? (FOTO)

Ukoliko kaznu plati u roku od osam dana, neće morati da plaća pun iznos - Foto: toplickevesti.com

Kako je naveo, on je ostavio svoj automobil kod majstora u Lukomiru i krenuo peške prema Podini gde i živi, prenose toplickevesti.com.

-U jednom momentu sustigao me je policijski auto. Ja sam mislio da su stali da me povezu do sela. Međutim, ljubazno su me zamolili da im pokažem lična dokumenta. Dobio sam objašnjenje od jednog policajca da je u pitanju pojačana kontrola pešaka koji se kreću putem. Kako jedan od njih reče, neko od policijskih starešina je prošao regionalnim putem i primetio je da se krećem desnom stranom puta. Odmah im je signalizirao da moraju da me sustignu i kazne - rekao je Krstić.

Kako kaže, bio je šokiran i nije mogao da veruje šta se zapravo dogodilo.

- Policajci su mi napisali prekršajni nalog i rekli da je kazna 3.000 dinara, a ukoliko platim u roku od osam dana, onda je 1.500 dinara- ispričao je Krstić.

VIDEO: U patroli sa PRESRETAČIMA

(Telegraf.rs/Toplickevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    7. jul 2018 | 15:33

    Kretanje pesaka u saobracaju je regulisano ZOBSom i kaze ....pesak se krece levom stranom kolovoza u suprotnom smeru od pravca kretanja vozila.... Usput da si kojim slucajem popio koju morali bi da ti naplate jos jednu kaznu. Pesak je ucesmik u saobracaju kai bilo ko drugi. Da sam na tvom mestu cutao bih Bravo Milicijo, ni sam neverujem da ovo pisem, cela situacija deluje neverovatno.

  • Olio

    9. jul 2018 | 04:35

    TO i jeste prekršaj.Ako nema pešačke staze pešaci se levom stranom.

  • Goca

    7. jul 2018 | 16:23

    I pešaci su učesnici u saobraćaju naravno da treba da poštuje pravi la kao i vozači. Grad u Kome živim malo mesto ali pešaci kao da ne znaju da treba preći ulicu na pešačkom prelazu, već prelaze kao guske tamo gde njima odgovara. Pa da li je to u redu? Naravno da nije nisu ni vozači baš za sve krvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA