Hteo je da zakaže zdravstveni pregled za svoju majku, a uspeo da pobedi birokratiju genijalnim potezom: Danas ovu scenu prepričavaju svi

Kada je došao na pregled, jedan Beograđanin bio je neprijatno iznenađen, a onda je uzvratio udarac sestri na šalteru

  • 4

Kada je došao pred šalter doma zdravlja da zakaže pregled za svoju majku, službenica mu je odbrusila rečima da to može da uradi samo telefonom. Mladić nije pognuo glavu - okrenuo se, pa pozvao dom zdravlja sa svog mobilnog.  Svi u čekaonici slatko su se nasmejali.

U ovom Domu zdravlja je zabranjeno da dolazite oskudno obučeni, a oni su nam na to ukazali iglom i greškama (FOTO)

Da li je reč o urbanoj legendi ili o stvarnom događaju ostaće misterija, jer je ova situacija prepričana osvanula na tviteru.

Akter je drug nečije ćerke, a sve se dešava u nekom domu zdravlja. A zapravo, to je priča o srpskoj birokratiji, ali i dosetljivosti.

Možete da zamislite bilo koji dom zdravlja u Srbiji, službenicu kojoj je teško da uzme u ruke hemijsku olovku, a onda krz zube promrmlja da zakazivanje može samo na poziv.

Možete da zamislite njeno lice kada je telefon zazvonio i kada se glas u slušalici mešao sa odjecima u čekaonici, a potom smeh prisutnih i bes "nokautirane" službenice.

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Mi smo rak ove zemlje!

Izgleda da jedno bez drugog ne može i da bi borba sa srpskom birokratijom bez srpske dovitljivosti bila samo borba sa vetrenjačama.

Čast izuzecima, svim onim sestrama, doktorkama i službenicama koje ne samo da ne mrzi da uzmu olovke u ruke, već i da se nasmeju i pomognu onome ko je došao po uslugu, dobrano plaćenu preko poreza i taksi.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brklja

    2. avgust 2018 | 00:34

    Ajde da ostavimo medecinsko osoblje dok ne sredimo ozbiljne probleme. Moji doktori su vise nego odlicni. Da ih nabrojim, oni me ni neznaju. Dr Opsenica, Tulembic, Segedincev, Visnjic, Dulic, Manigoda, Katic i jos jedan na ultr zvuku, neko slovensko lme. Sve vrhunski doktori i nokada nisu spomenuli bilo sta da im se da.Nema mita. Al ako odete u N Sad ili Bgd tamo ne idite bez novca i opet ste sikanirani ako ste dali malo. Bravo za moju Suboticu. Sve mogu da dokazem.

  • Joffrey

    2. avgust 2018 | 09:49

    Ja potpuno razumem da je sa unutrasnje strane saltera osoba koja radi za mizernu platu,trpi svasta,cuje ko zna kakve price,radi pod stresom a pritom je i skolu zavrsila kako bi dobila bas taj posao.Ali kada i ona pokusa da razume da sam i ja neko ko od svoje takodje mizerne plate hteo ili ne izdvaja ozbiljna sredstva da od nje dobije ono sto mu pripada,dolazimo do toga da bi nam sa samo malo strpljenja i razumevanja oboma bilo mnogo lakse.

  • Van

    2. avgust 2018 | 16:14

    Najgora bolest od koje boluje zdravstvo je birokratija, u nekim delovima zemlje je stanje već alarmantno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA