≫ 

Zbog plata oštećenih porodilja rasprava u Vladi Srbije: Da li je podizanje "minimalca" rešenje?

 ≫ 

Tek što je počeo da se primenjuje novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama s decom, već su se pojavili prvi problemi. Mnoge majke negoduju zbog niskih naknada za porodiljsko bolovanje. Ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je za RTS da Vlada traži rešenja da minimalna primanja budu veća

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mica porodilja

    11. septembar 2018 | 18:27

    Novi zakon se pogrešno počeo primenjivati. Žene koje su zatrudnele po starom zakonu treba isplaćivati u skladu sa njim a dati prostora i videti koliko će se njih odlučiti da rodi po novom zakonu. Na ovaj način nema oštećenih strana. One žene koje nisu imale primanja nisu im se verovatno ni nadale kada su odlučivale da ostanu u drugom stanju, zavisno od slučaja do slučaja. Lep je gest zaštititi nezaposlene, poljoprivrednice itd., ali ne na taj način što će se uzeti od onih koji su se pomučile pa pronašle posao pre nego su ostale trudne ili onoh koje su primale više od 3 prosečne plate. Porodila sam se pre 2 nedelje i još uvek ne znam na čemu sam, plata će mi kasniti ko zna koliko, ko zna kolika će biti jer sam pre ove, treće, trudnoće bila na porodiljskom a pre toga na trudničkom bolovanju sa 2.detetom i samo produžila trudničko od 4m trudnoće sa 3.detetom. Očekujem veliko smanjenje a nadam se da ga neće biti. I sa tih 12000 roditeljskog dodatka smanjena plata će mi biti, bar se nadam, minimalac. I sve se svodi na isto, jedno uzmu drugo daju. Loše odrađen zakon, i loše primenjen u svakom slučaju.

  • Ja

    11. septembar 2018 | 13:59

    900 din. Bruka. Daće vlast 950.

  • Sumadija

    11. septembar 2018 | 13:43

    A zašto ovoliki minusti, jel to vas draga gospodo pogadja istina koja je evidentna jel male bebe nisu glasači a većinom i njihove majke (mislim vladajuće stranke) pa tako vam bode oči ovaj tekst. Hvala gospodji na ovolikoj iskrenosti, majka, sam baka i pre svega čovek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA