• 6

Delegacija 28. Juna posetila Ujedinjene Nacije u Njujorku, Ženevi i Beču

28. Jun ima priliku da izrazi svoje stavove i utiče na rad saveta kroz pružanje stručne analize

  • 6

Delegacija "28. Juna" napravila je prvu oficijalnu posetu Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, Ženevi i Beču nakon što je organizacija dobila specijalni konsultativni status pri socijalnom i ekonomskom savetu UN-a.

Humanitarna organizacija "28. Jun" donirala deci sportsku opremu (FOTO)

Akreditacija im omogućava da pošalju do 30 članova "28. Juna" na internacionalne događaje i konferencije gde će moći da, stvaraju kontakte, javno govore i organizuju sporedne događaje, učestvuju u debatama i  diskusijama, kao i da upoznaju članove stranih vlada i delegacija.

Učestvovali su i u debatama Foto: 28. jun

U Njujorku, "28. Jun" je imao čast da bude pozvan da prisustvuje događaju na visokom nivou pri 73. Generalnoj sednici Ujedinjenih Nacija gde je prisustvovao i Antonio Gutiereš, trenutni Generalni sekretar, kao i NJ.E. Maria Fernanda Espinosa Garces.

U Ženevi, članovi "28. Juna" su prisustvovali 39. sastanku saveta za ljudska prava gde se diskutovalo o temama vezanim za ljudska prava, kao što su pravo na privatnost, prava za ljude sa posebnim potrebama, prava manjina i dečija prava.

Humanitarna organizacija "28. jun" Foto: 28. jun

Na kraju, delegacija je stigla i do Beča, gde su prisustvovali 62. IAEA generalnoj konferenciji gde su prihvaćene važne rezolucije sa ciljem da ojačaju rad Agencije za atomsku energiju vezan za nuklearne nauke, tehnologiju, sigurost i bezbednost, kao i tehničku saradnju.

Stigli su do Njujorka Foto: 28. jun

Konsultativni status pri ECOSOC-u takođe znači da "28. Jun" ima priliku da izrazi svoje stavove i utiče na rad saveta kroz pružanje stručne analize, pomoći u monitoringu i sprovođenju internacionalnih dogovora, pomoći u podizanju javne svesti vezane za relevantne probleme kao i igranju bitne uloge u širenju ciljeva i ideala Ujedinjenih Nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima